FŐOLDAL»HÍREK
»Koronavírus-járvány: gyorsan reagált a DVSC és a DLA

Koronavírus-járvány: gyorsan reagált a DVSC és a DLA

2020-03-17 10:25

A vezetőségek fontos intézkedéseket vezettek be.Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség Elnöksége az utánpótlás-bajnokságok után az NB I-es küzdelemsorozatot is felfüggesztette a koronavírus-járvány miatt. 

A DVSC vezetősége már a múlt hétvégi, Zalaegerszeg elleni találkozó után a játékosok felé elrendelt néhány kötelezően betartandó intézkedést, melyben fokozottan felhívja labdarúgóinak figyelmét a higiénia betartására, továbbá a tömegközlekedés és a nagyobb helyek kerülésére.

A klubvezetés utazási korlátozást rendelt el, melyben betilotta a külföldre való utazást, emellett Debrecen területét nagyon indokolt esetben csak a menedzsment engedélyével hagyhatják el a futballisták.

Az OTP Bank Liga hivatalos felfüggesztésének bejelentését újabb intézkedések követték a csapatnál.

Mint ahogy a többi klubnál, nálunk is elmaradtak a hétfő délutáni edzések, a vezetőség és a szakmai stáb hazaküldte a játékosokat, akik az elkövetkezendő időben a lehetőségeikhez mérten, és a biztonság betartása mellett otthoni környezetben, egyéni edzésterv alapján készülnek. Labdarúgóink minden további lépést írásban kapnak majd meg. 

Emellett a DVSC klubvezetése felszólította a játékosokat, hogy amennyiben a koronavírus tüneteit észlelik magukon, semmiképp se kerüljenek kontaktusba sem társaikkal, sem pedig másokkal, és telefonon jelezzék állapotukat. 

A Debreceni Labdarúgó Akadémia a hétvégétől kezdve szintén fontos intézkedéseket, előírásokat, ajánlásokat fogalmazott meg a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos országos akcióval összhangban. Mint közismert, az akadémián 2020. március 16-tól visszavonásig mind a csoportos, mind az egyéni edzéseket felfüggesztették, a bajnokságok is szünetelnek.

Az edzők számára kötelező egyénre szabott napi edzéstervet kialakítani a szakmai vezető irányításával, a különböző specialisták (orvos, erőnléti edző, pszichológus, gyógytornász stb.) bevonásával együtt. Ezeket a terveket dokumentálni kell minden nap. A DLA azt kérte, mérje fel minden edző, alkalmazott, hogy az irányítása alatt álló játékosok számára rendelkezésre áll-e olyan felület, ahol a terveket el tudja juttatni a sportolóknak, ha szükséges alakítson ki egyet (Google drive, közösségi média platformok, e-mail).

Az akadémia területére 2020.március 17. 18.00-ig lehet belépni a felszereléséket, munkaeszközöket elvinni. Ez vonatkozik a játékosokra és alkalmazottakra egyaránt. Március 18-tól az akadémia területére csak külön operatív igazgatói, szakmai igazgatói, vagy ügyvezetői engedéllyel lehet belépni. 

Kérünk mindenkit, hogy saját maguk és mindenki más védelme érdekében kerüljék az otthon elhagyását. Lényeges, hogy a fiatalok az otthoni edzéseket elszeparáltan, amennyiben lehetséges, a közösségi közlekedést igénybevétele nélkül végezzék.


Aktuális hírek, események