FŐOLDAL»HÍREK
»Ezúttal az akarat kevés volt

Ezúttal az akarat kevés volt

2020-02-22 19:04

Felemás teljesítmény, felemás lelátó előttMeglepetést tartogatott csapatunk összeállítása. Kinyik két hét után visszatért, míg a fiatal, nagyon tehetséges Baráth Péter először kapott helyet a kezdő 11-ben.

A paksiak egykori játékosának, Varga Lászlónak az ikerlányai végezték el a kezdőrúgást. A szokásos öt védős felállással álltak fel a hazaiak.

Jól kezdtünk. Baráth tekintélyt parancsoló belépője után az 5. percben csapatunk is letette névjegyét a vezető góllal. Habovda jobbról beküldött, tértölelő bedobásánál a Pávkovics fölött átszálló labdát Szécsi négy védő között, ballal, félfordulással lőtte a háló közepébe. 0-1.

Később Ferenczi visszarántását sárga lappal büntették, de Kinyik Böde elleni szabálytalansága viszont „megbocsájtást nyert. Fokozatosan erősödött a hazai nyomás. Böde és Hahn egyre többet vállalt magára.

Egy jobb oldali paksi akciónál szerencsénk volt, mert a felpattanó labda a vétlen Ferenczi könyökéről pattant tovább a 16-oson belül, de a játékvezető nem látott okot a beavatkozásra. Mindössze egy percig örülhettünk a szerencsének, amikor az „atomvárosiak” egyenlítettek.

A 24. percben egy jobb oldali beadásnál Böde a labdát tovább csúsztatta Kulcsárnak, akinek fejese a bal kapufa mellett suhant el.

A 26, percben egyenlített a Paks. A debreceni térfél közepétől érkezett egy felívelt labda, amit Szakály visszafejelt Kulcsárnak, s a játékos a 16-os vonalról kilőtte a kapunk jobb felső sarkát! 1-1.

A 32. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak. Böde a saját térfeléről elindulva, két debreceni védőt lerázva magáról az ötös sarkától hálónk jobb oldalába lőtt. 2-1.

Megszaporodtak az események. Habovda mintaszerűen szerelt az alapvonalnál. Majd Kosicky lábbal menett Hahn elől, gólhelyzetben.

A 39. percben Trujics két csellel nagyszerűen hozta helyzetbe magát, de a középre tartó labdáját Holczer kiütötte. Egy perc múlva Szécsi ügyesen lefordult Szélpálról, de 10 méterről keresztbe, a bal kapufa mellé helyezett.

A félidő utolsó előtti percében Böde keresztbe íveléséből Hahn növelhette volna a Duna-partiak előnyét, de három lépésről az oldalhálóba lőtt.

Az első félidő összképét a kapura tartó lövések 5:2-es, és a szabálytalanságok 2:5-ös aránya is érzékelteti.

Közvetlenül a kettős debreceni csere után Hahn csúsztatott fejese suhant el gólveszélyesen az ötös tájékára betömörült játékosok között. Szerencsére a házigazdák így nem tudták növelni az előnyüket, hanem ellenkezőleg a Loki egyenlített.

A 65. percben középen futott a debreceni akció, a hét perccel korábban csereként együtt beállt vendég játékosok góllal hálálták meg Vitelki mester bizalmát. Varga K. szöktette Garbát, aki fordulásból, 12 méterről szerezte meg hatodik bajnoki gólját! (2-2).

A 82. percben a csereként épphogy beállt Haraszti bombáját hatástalanította Kosicky.

A 87 percben jobbról elvégzett szabadrúgás után a tömegből Sajbán elé került a labda, aki négy lépésről a kapu bal oldalába vágta. 3-2.

A 89. percben a Kusnyír-Pávkovics kettős nem tudta útját állni a paksiaknak. A játékvezető 11-est ítélt egy buktatásért, de Balogh a 11-esből a labdát a bal kapufa mellé lőtte.

A 93. percben Kosiczky kapufára tolta Szabó lövését, de a visszapattanó labdát Windecker jobbal, tíz méterről a hálóba juttatta. 4-2.

+

A DVSC jól kezdte a találkozót, hamar előnyhöz is jutott, de negyedóra elteltével magára engedte a Böde-Hahn kettős vezérelte Paksot, amely az első félidő kétharmadában beszorította a hajdúságiakat és helyzetei közül kettőt értékesített. Akaratban, küzdelemben nem volt hiány, de pontatlanságokban sem.

Szünet után a Loki sokáig jobban koncentrált és felvállalta ellenfelét. Hahn növelhette volna az előnyt, ehelyett mi egyenlítettünk, mert a cserék időben érkeztek a támadó szekciónkba. Küzdelmes, szabálytalanságokban bővelkedő mérkőzésen a több helyzetet kidolgozó és hatékonyabban kihasználó Paks otthon tartotta a három pontot.

Ezúttal felemás teljesítményt nyújtottunk a paksi stadion felemás lelátója előtt. A két csapat eddigi 33 találkozója közül az ötödik vereséget szenvedtük el.

Paks-DVSC 4-2 (2-1)

Paks 1221 néző, Vezette: Berke (Kóbor, Huszár)

Paks: Holczer - Kulcsár, Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. - Balogh B., Bertus, Szakály D. - Böde, Hahn,

DVSC: Kosicky - Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Bódi, Baráth, Kusnyír, Trujics - Szécsi, Adeniji.

Csere: Adeniji h. Garba az 58. p, Szécsi h. Varga K. az 58. p, Kulcsár h. Sajbán a 73. p., Trujics h. Milunovics a 75. p., Hahn h. Haraszti a 78. p., Bertus h. Windecker a 82. p.,
Gólszerző: Szécsi 5. perc, (0-1), Kulcsár 26. p., (1-1), Böde 32. p., (2-1), Garba a 65. p., (2-2), Sajbán a 87. p. (3-2)., Widecker a 92. percben.
Sárga lap: Ferenczi 14. perc (Kulcsár visszarántásáért), Szabó a 29. p, (Kusnyir fellökéséért), Kulcsár a 34. p, (Pávkovics letalpalásáért), Hahn a 63. p., Habovda és Pávkovics (buktatásokért) a 73. p., Baráth (Windecker akasztásáért) a 86. p., Kusnyír (buktatásért) a 89. p.,
 
CsZ

Aktuális hírek, események