FŐOLDAL»HÍREK
»Egy pontot szereztünk idei utolsó hazai bajnokinkon

Egy pontot szereztünk idei utolsó hazai bajnokinkon

2018-05-27 19:55

A DVSC 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia ellen.A DVSC vasárnap 17 órától a Puskás Akadémiát látta vendégül idei utolsó hazai bajnokiján a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga utolsó előtti, 32. fordulójában.
 
A mai napon több alapemberére sem számíthatott Herczeg András, sérülés miatt Kinyik Ákos, Aleksandar Jovanovic és Könyves Norbert sem állt vezetőedzőnk rendelkezésére, ugyanakkor jó hír, hogy sérülése után visszatért Ferenczi János. A DVSC kezdőcsapatában kilenc debreceni kötődésű, saját nevelésű labdarúgó kapott helyet a mai összecsapáson.
 
A kezdő sípszó előtt a Debreceni Sportélet című internetes honlap az akadémiai csapataink edzőinek javaslatai alapján köszöntötte az egyes korosztályok legjobb focistáit.
 
Ezúttal is díjazták az év legjobb debreceni játékosát. A megtisztelő Zilahi Zoltán-díjat csapatunk kiváló kapusa, Nagy Sándor kapta meg cégvezetőnktől, dr. Róka Gézától, valamint Zilahi Géza Pétertől.
 
A találkozó a hatalmas felhőszakadás miatt egyórás csúszással kezdődött. A 3. percben a Loki előtt adódott a mérkőzés első lehetősége, Bódi jobbról érkező lövését viszont időben mentették a vendég védők Tabakovic elől. Nagy fölényben futballoztunk az első percekben, a Puskás Akadémia térfelén folyt a játék leginkább. A 10. percben aztán az első helyzetükből megszerezték a vezetést a felcsútiak, Radó 18 méterről lőtt a bal alsóba. A 17. percben egyenlíthettünk volna, Tőzsér 16 méterről elvégzett bombaerős szabadrúgását azonban Hegedüs hárította. A 30. percben Kusnyír lőtt 20 méterről, a labda a tizenhatoson belül Spandler kezéről pattant le, de a játékvezető sípja néma maradt. A 41. percben Henty közeli lövésénél védett óriásit Nagy Sándor. Három perccel később egy szöglet utáni kipattanót Ferenczi vállalt el 20 méterről, de a labda nem ért célba.
 
A félidőben cserélt Herczeg András, Sós Bencét Bereczki Dániel váltotta. A második játékrész is hazai helyzettel indult, a 47. percben Bódi lövését fogta Hegedüs. Az 56. percben kiegyenlített a Loki! Bényei Balázs egy szép csel után a tizenhatos jobb széléről lőtt középre, ahol Tabakovic 7 méterről a kapuba lőtte a labdát. A 63. percben megfogyatkozott a Puskás Akadémia, miután Bacelic-Grgic ellökte Kusnyír Eriket, amelynek következtében Bognár játékvezető kiállította a felcsúti játékost. Egy percre rá Bódi szabadrúgásáról centiméterekkel maradt le Tőzsér. Nagy erőket mozgósítottunk annak érdekében, hogy megfordítsuk az állást, próbáltunk odaférkőzni a felcsútiak kapuja elé. A 70. percben Bódi szánta el magáét lövésre jó 25 méterről, Hegedűs vetődve hárított. Egy percre rá ismét Bényei adott középre Tabakovicnak, akinek közeli fejese nem talált kaput. Felpörgött a meccs, percenként dolgoztunk ki a nagyobbnál nagyobb lehetőségeket, előbb Bényei, majd nem sokkal később Ferenczi hatalmas lövését kellett fognia Hegedüsnek. A 74. percben ismét cserélt vezetőedzőnk, Kusnyír Erik helyett Takács Tamás érkezett. A 82. percben Bereczki beadásáról maradt le picivel Takács. A 89. percben megnyerhettük volna a meccset, Bereczki beadását Takács közelről Hegedüs kezébe fejelte.
 
Csapatunk tehát mindent megtett, hogy három pontot szerezzen a mai napon, de 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia ellen idei utolsó hazai bajnokiján.
 
OTP Bank Liga, 32. forduló
DVSC – Puskás Akadémia 1–1 (0-1)
 
Nagyerdei Stadion, 2414 néző. Vezette: Bognár (Ring, Lémon)
DVSC: Nagy S. – Bényei, Mészáros N., Szatmári, Ferenczi – Varga K., Kusnyír (Takács, 74.), Tőzsér, Bódi - Tabakovic, Sós (Bereczki, 46.)
Puskás Akadémia: Hegedüs – Klinar, Heris, Spandler, Trajkovski – Bacelic-Grgic, Balogh B. – Molnár G. (Madarász, 66.), Márkvárt, Radó (Perosevic, 75.) – Henty (Latifi, 79.)
Gól: 0-1 Radó (10.), 1-1 Tabakovic (56.)
Sárga lap: Márkvárt (35.), Klinar (38.), Varga K. (76.), Tabakovic (84.), Hegedüs (84.), Bódi (93.)
Kiállítva: Bacelic-Grgic (63.)
 
HB

Aktuális hírek, események