FŐOLDAL»HÍREK
»Parádés hangulat, jó játék, egy pont a Ferencváros ellen

Parádés hangulat, jó játék, egy pont a Ferencváros ellen

2018-04-14 21:21

A DVSC egy fantasztikus hangulatú mérkőzésen 1-1-es döntetlent ért el a forduló előtt éllovas FTC ellen.A forduló rangadóját rendezték szombaton este Debrecenben a Nagyerdei Stadionban, ahol a tabella 3. helyén álló DVSC a listavezető Ferencvárost fogadta az OTP Bank Liga 26. fordulójában.
 
Az összecsapás előtt Tőzsér Dánielt és Bényei Balázst köszöntötte klubunk cégvezetője, dr. Róka Géza. Csapatkapitányunk 100., míg védőnk 50. élvonalbeli mérkőzése alkalmából kapott festményt a Havrics Galéria tulajdonosától, Havrics Miklóstól.
 
A találkozó gyászszünettel kezdődött a két, napokban elhunyt kiváló sportember emlékére, akik szorosan kötődtek a DVSC-hez. Emlékeztünk együttesünk csapatorvosára, dr. Pikó Károlyra, aki hosszan tartó, súlyos betegségben hunyt el, és dr. Hídvégi Lászlóra, aki 1950 és 1953 között volt a Loki labdarúgója.
 
Kellemes időjárás és igazi futballhangulat fogadta a pályára kivonuló csapatokat, hisz közel tizenegyezer néző látogatott ki a Nagyerdei Stadionba. A 7. percben hatalmas hazai lehetőség maradt ki, Varga Kevin 15 méterről lőtt nagy erővel, Dibuszról kipattant a labda, épp Tabakovic elé, aki már nem tudta helyezni lövését. Ami az egyik oldalon nem sikerült, a másikon igen, egy perccel később Varga Roland 5 méterről a kivetődő Nagy Sándor keze alatt lőtt a kapunkba, megszerezve ezzel a vezetést a zöld-fehéreknek. A gól után komolyabb lehetőség nem alakult ki, de harcos, kemény játék igen. Próbáltunk minél közelebb kerülni a Ferencváros kapujához, de a védelmük rendre jól zárt, csakúgy, mint a miénk, a 28. percben például Bényeinek kellett mentenie a gólvonalról. Remek hangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, rangadóhoz méltó találkozót vívott egymással a két csapat. A 36. percben Iványi Zoltán játékvezető elküldte a kispadról Herczeg Andrást, mindössze azért, mert véleményezett egy erősen kérdéses esetet. Egy percre rá aztán jött a Loki-gól! Könyves Norbert kapott indítást a jobb szélen, majd a tizenhatos sarkáról óriási gólt ragasztott a hosszú felsőbe, a labda ráadásul mind a három kapufát érintette, mielőtt hálóba került volna.
 
A meccs 53. percében cseréltünk, Takács Tamás érkezett Haris Tabakovic helyett. A második játékrész első tíz percében beszorultak a fővárosiak. Az 56. percben Tőzsér szögletét paskolta át Dibusz a hosszúra, ahol épp Bódi érkezett, aki a tizenhatos sarkáról tekert, a zöld-fehérek kapusa azonban ismét a léc alól ütötte ki a labdát. A 60. percben a Ferencváros is veszélyeztetett, Böde 5 méterről fejelt a kapufára. Öt perccel később újabb cserét hajtottunk végre, Aleksandar Jovanovic helyett Ioan Filip állt be. A 75. percben egy gyors kontra után Varga Kevin passzolt tökéletes ütemben Könyveshez, aki kissé kisodródva 10 méterről Dibuszba lőtte a labdát. A 88. percben Barna Szabolcs is lejött, helyette Mészáros Norbert állt be. A 90. percben Takács szép szóló után lőtt középre, ahol sajnos senki nem érkezett, így oda lett a lehetőség.
 
A Loki tehát egy kiváló, de feszült hangulatú, rangadóhoz méltó meccsen Könyves Norbert óriási bombagóljával 1-1-es döntetlent ért el a listavezető Ferencváros ellen a Nagyerdei Stadionban. Óriásit küzdöttek játékosaink! Köszönjük szurkolóinknak a kilencven percen át tartó buzdítást, hisz nekik is nagy érdemük volt a pontszerzésükben. 
 
OTP Bank Liga, 26. forduló
DVSC – Ferencváros 1–1 (1-1)
 
Nagyerdei Stadion, 10 841 néző.  Vezette: Iványi (Tóth II., Király)
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna (Mészáros N., 90.) – Bódi, Jovanovic (Filip, 65.), Tőzsér, Varga K. (Mészáros N., 88.) – Könyves, Tabakovic (Takács, 53.)
Ferencváros: Dibusz - Botka, Otigba, Blazic, Pedroso - Spirovski, Leandro - Varga R. (Moutari, 77.), Nagy D. (Georgijevic, 83.), Paintsil (Priskin, 90.) - Böde
Gól: 0-1 Varga R. (8.), 1-1 Könyves (37.)
Sárga lap: Tőzsér (35.), Takács (69.), Leo (71.), Otigba (81.)
 
HB

Aktuális hírek, események