FŐOLDAL»HÍREK
»Átadták az új kollégiumot Pallagon

Átadták az új kollégiumot Pallagon

2019-10-01 17:20

A felújított, zömében háromfős szobákban laknak a Debreceni Labdarúgó Aakadémia növendékei is.A kollégium teljes körű felújítását ünnepelték a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiumának udvarán, emellett felavatták a haranglábat is.

Kettős a mai alkalom, hiszen befejeződött a kollégium régi jelképének, a haranglábnak a felújítása és a kollégium megújításának második szakasza. A kollégium teljes belső felújítása megtörtént, ami azt jelenti, hogy gépészeti és bútorzati csere is végbement. Mindez nagy örömmel tölt el minket, hiszen nagy szükség volt már rá. A komfortfokozat így megemelkedhetett, három férőhelyes szobák jöttek létre, ami teljesen egyedülállónak számít a megyében. Továbbra is 150 férőhelyes a kollégium, de ha befejeződnek a tetőtéri munkák, akkor ez a szám növekedni fog – mondta Filep Miklós, a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolának igazgatója.

A beruházás első ütemében 120 millió forintot fordítottak az épületek energetikai korszerűsítésére, a szeptember elején befejeződött második ütemben pedig a belső munkálatok, így a gépészet, a burkolatok és a bútorzat cseréje valósult meg 180 millió forintból. Az így kialakított, zömében háromfős szobákban laknak a Debreceni Labdarúgó Aakadémia növendékei is.

- A Debreceni Labdarúgó Akadémiát egy több évtizedes múltra visszatekintő intézmény várta itt Pallagon, azóta is kiváló partnerségi viszonyt ápolunk a Balásházyval. Az oktatási színvonal emelkedése mellett az infrastruktúra is folyamatosan fejlődik, ami a mi munkánkat is nagyban segíti, hiszen ebben a felújított kollégiumban modern és minden igényt kielégítő körülmények között töltheti mindennapjait a jövő labdarúgó nemzedéke – mondta Makray Balázs, a DLA ügyvezetője.

Fotók: haon.hu


Aktuális hírek, események