Magyar Kupa  8. forduló - 2018-12-04 20:00

Vasas
1-2
DVSC
(0-1)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion , 500 néző
Játékvezetők: Szőts ( Varga Zs. , Márkus )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
A DVSC ma az NB II-ben szereplő Vasas vendégeként lépett pályára a Magyar Kupa 8. fordulójában, és a tét a legjobb 16 közé jutás volt. Mivel a továbbjutás itt még egyetlen találkozón dől el, Herczeg András vezetőedző igyekezett úgy összeállítani a keretet, hogy a csapat lehetőleg sikerrel vegye a mérkőzést, de emellett gondolni kellett a szombati, Honvéd elleni bajnokira is. Így lehetőséget kaptak olyan játékosok is, akiket eddig ritkábban láttunk a pályán. 

Lendületesen kezdett a Loki, öt perc alatt három nagy helyzetet is kialakult a Vasas kapuja előtt. Később is hatalmas fölényben futballoztunk, a hazaiak - ha sikerült labdát szerezniük - kontrákkal próbálkoztak. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a Vasas nem igazán tudott helyzetbe kerülni. A 26. percben újabb Loki-lehetőség, amit Barna hagyott ki. Tíz perccel később már az angyalföldiek előtt adódott egy nagy helyzet, Kinyik mentett időben, így Hinora nem tudott kapura lőni. A 45. percben büntetőhöz jutott együttesünk: Nagy Kevint lökték fel a 16-oson belül. Bódi magabiztosan értékesítette a 11-est, és ezzel megszerezte a vezetést a Loki! 

A folytatásban a hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, néhány nagyobb helyzetük akadt is, és a 61. percben a próbálkozásaik sikerrel jártak, ugyanis Király a kapuba talált. A 64. percben egy egyéni hiba utána majdnem a vezetést is átvette a Vasas, Kovács emelése azonban a jobb kapufa mellett ment el. A 71. percben ismét a Lokinál volt az előny! Bódi legurított egy szabadrúgást Jovanovicnak, aki jó 25 méterről kapura lőtt, a labda megpattant egy hazai játékosokon, és így került a hálóba. A 78. percben Kosicky bravúrral védte Balajti lövését, majd a 87. percben Varga Kevin eldönthette volna a mérkőzést, de lövését Bősz hárította. A DVSC így is megnyerte 2-1-re a találkozót, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé!

Kezdőcsapat

Vasas
Bősz
Szivacski
Talabér
Szilágyi
Hajdú
Hinora
Király
Kovács M.
Szatmári L.
Murka
Balajti
Kovács Z.
Szokol
Rétyi
Nagy Z.
Vaskó
Hrepka
Borbély
DVSC
Kosicky
Kinyik
Pávkovics
Mészáros N.
Barna
Bódi
Haris
Jovanovic
Nagy K.
Damásdi
Takács T.
Nagy S.
Kuti
Ferenczi
Varga K.
Avdijaj
Szécsi M.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
45. + 1. Bódi gól tizenegyesből
2. félidő
57. Hajdú lecserélve
57. Borbély becserélve
58. Takács T. lecserélve
58. Avdijaj becserélve
58. Damásdi lecserélve
58. Varga K. becserélve
61. Király gól
63. Pávkovics sárga lap
70. Nagy K. lecserélve
70. Szécsi M. becserélve
72. Jovanovic gól
76. Murka lecserélve
76. Rétyi becserélve
81. Szilágyi sárga lap
84. Szatmári L. lecserélve
84. Nagy Z. becserélve
90. + 1. Avdijaj sárga lap
90. + 2. Szilágyi piros lap