OTP Bank Liga  33. forduló - 2018-06-02 19:00

Újpest FC
2-1
DVSC
(0-0)
Helyszín: Szusza Ferenc Stadion , 4249 néző
Játékvezetők: Szabó Zs. ( Ring , Tóth II )
Események Tudósítás
A 2017/2018-as bajnoki kiírás utolsó fordulójára került ma sor, a DVSC pedig az Újpest otthonában zárt. A mérkőzés tétje a harmadik hely volt, ám Herczeg András dolgát nehezítette, hogy sokan sérüléssel bajlódnak. Kosicky, Kinyik, Bódi, Tabakovic, Mengolo, Jovanovic és Könyves sem állhatott a szakmai stáb rendelkezésére. 

A találkozó előtt nagy mennyiségű eső zúdult a pályára, ami a játéktérnek nem tett igazán jót, ám mire Szabó Zsolt – akinek ez volt pályafutása utolsó NB I-es mérkőzése - belefújt a sípjába, kisütött a nap. 

A 6. percben alakult ki az első lehetőség, és az Újpest előtt adódott: Novothny beadása után Szatmári mentett szögletre, a sarokrúgás után pedig Nagy Sándor védte Litauszki fejesét. A 14. percben Tőzsér passzolt Bereczkihez, aki középre adott, Gundel-Takács nem tudta megfogni a labdát, a kipattanóra Varga Kevin érkezett lendülettel, de ütközött a kapussal, és a játékvezető lefújta az akciót. Két perccel később az Újpest került helyzetbe, Szűcs beadásáról lemaradt Novothny, majd egy Loki-helyzet: Varga Kevin távoli lövése ment el a bal felső sarok mellett. A félidő hajrájában még két-három lehetősége volt az Újpestnek, de gól nélkül ért véget a játékrész. 

Lendületesen kezdődött a második játékrész. A Loki előtt három lehetőség is adódott rövid időn belül, de az Újpest is tudott veszélyt teremteni, és az egyik ilyen alkalommal a vezetést is megszerezték a hazaiak: Burekovics balról érkező beadását az ötösről fejelte a kapu közepébe Novothny Soma. A 63. percben növelte előnyét a hazai alakulat, ezúttal Obinna volt eredményes, aki 20 méterről lőtt a jobb sarokba. A 70. percben szépített a DVSC: Ferenczi ívelése után Takács Tamás csúsztatott a kapuba. Mindkét csapat támadólag lépett fel, és mindkét csapat játékában benne volt a gól, ám már nem változott az eredmény. 

A DVSC az ötödik helyen végzett a bajnokságban, és bár a nemzetközi indulás nem jött össze, de az egész éves teljesítmény alapján dicséret illeti a csapatot. 

Kezdőcsapat

Újpest FC
Gundel-Takács
Balázs
Litauszki
Bojovics
Burekovic
Zsótér
Onovo
Szankovics
Obinna
Szűcs K.
Novothny
Banai
Kálnoki Kis
Pávkovics
Cseke
Filipovics
Tischler
Diallo
DVSC
Nagy S.
Bényei
Szatmári Cs.
Mészáros N.
Ferenczi
Kuti
Kusnyír
Tőzsér
Varga K.
Takács T.
Bereczki
Kovács P.
Barna
Újvárosi
Filip
Csősz
Sós
Tisza

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
28. Kusnyír sárga lap
2. félidő
54. Novothny gól
60. Kuti lecserélve
60. Sós becserélve
62. Kusnyír lecserélve
62. Tisza becserélve
63. Obinna gól
70. Takács T. gól
77. Zsótér lecserélve
77. Cseke becserélve
81. Bojovics sárga lap
88. Szűcs K. lecserélve
88. Diallo becserélve
90. + 2. Novothny lecserélve
90. + 2. Tischler becserélve