OTP Bank Liga  19. forduló - 2016-12-10 15:30

Újpest FC
2-0
DVSC
(0-0)
Helyszín: Kecskemét
Játékvezetők: Iványi ( Medovarszki , Kormányos )
Események Tudósítás
Az idei év utolsó bajnoki fordulóját rendezték szombaton, és együttesünk Kecskemétre látogatott, ahol az Újpest FC vendégeként játszott. A hazaiak az előző fordulóban az MTK otthonában léptek pályára, ahol 1-1-es döntetlent értek el, míg Leonel Pontes legénysége a Videotontól szenvedett 1-0-s vereséget a Nagyerdei Stadionban.
 
Az 5. percben a DVSC előtt adódott a meccs első lehetősége: egy szögletet Holman tekert középre, ahol Nagy Zoltán fejese után alakult ki egy kisebb kavarodás, a hazaiak azonban felszabadítottak. Öt perccel később újabb sarokrúgást végezhettünk el, Tőzsér beadása után ismét Nagy Zoli elé került a labda, ám Balajcza védeni tudott. Nagy küzdelem zajlott a pályán, mind a két csapat harcosan lépett fel, de a kapuk elé nem tudtak odaférkőzni a felek. A 28. percben egy jobbról érkező beadást fejelt kapura Windecker, Verpecz azonban fogta a földön kellemetlenül megpattanó labdát. Két minutummal később Andric lőtt bal szélről, kapusunk ismét védett. A 42. percben Holman gyönyörű cseleket követően került oda a hazaiak kapuja elé, ám amikor lövésre szánta el magát, felpattant a játékszer, így ode lett a lehetőség.
 
Nem kezdtük jól a második félidőt, a 48. percben megszerezte a vezetést az Újpest: egy beadást követően Verpecz ütközött az egyik hazai támadóval, majd a labda Andric elé került, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie. Az 57. percben Holman lőtt 20 méterről szabadrúgást, a labda jól csapódott, de mellé ment. Leonel Pontes két friss támadóval próbálta felrázni a Lokit, Ioan Filip helyett dr. Horváth Zsolt, míg Róbert Vittek helyett Takács Tamás érkezett. A 64. percben Szekulics adott középre, ahol a védők az utolsó pillanatban mentetettek Horváth Zsolt elől. Három perccel később Takács futott el egészen az alapvonalig, ahonnan visszagurított Holmannak, aki 8 méterről nem talált kaput. A 74. percben Nagy Zoltán helyett Chuka érkezett, aki egy hosszú sérülés után most mutatkozhatott be a DVSC-ben. A 78. percben egy szép támadást követően Bardhi révén megduplázta előnyét az Újpest, és ezzel el is dőlt a mérkőzés.

Kezdőcsapat

Újpest FC
Balajcza
Balogh
Heris
Kecskés
Mohl
Windecker
Balázs
Andric
Bardhi
Diarra
Perovics
Banai
Cseke
Lázok
Angelov
Pávkovics
Szankovics
Nagy G.
DVSC
Verpecz
Nagy Z.
Szatmári Cs.
Brkovics
Völgyi
Jovanovic
Tőzsér
Szekulics
Filip
Holman
Vittek
Danilovics
Ferenczi
Djelmic
Mészáros K.
Horváth Zs.
Chuka
Takács T.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
3. Heris lecserélve
3. Pávkovics becserélve
44. Diarra sárga lap
45. + 1. Pávkovics sárga lap
2. félidő
46. Andric gól
55. Balázs sárga lap
58. Filip lecserélve
58. Horváth Zs. becserélve
58. Vittek lecserélve
58. Takács T. becserélve
67. Szekulics sárga lap
71. Perovics lecserélve
71. Cseke becserélve
73. Nagy Z. lecserélve
73. Chuka becserélve
76. Takács T. sárga lap
77. Bardhi gól
82. Tőzsér sárga lap
89. Andric lecserélve
89. Lázok becserélve