OTP Bank Liga  22. forduló - 2020-02-22 17:00

Paksi FC
4-2
DVSC
(2-1)
Helyszín: Paks , 1221 néző
Játékvezetők: Berke ( Kóbor , Huszár )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
Meglepetést tartogatott csapatunk összeállítása. Kinyik két hét után visszatért, míg a fiatal, nagyon tehetséges Baráth Péter először kapott helyet a kezdő 11-ben.

A paksiak egykori játékosának, Varga Lászlónak az ikerlányai végezték el a kezdőrúgást. A szokásos öt védős felállással álltak fel a hazaiak.

Jól kezdtünk. Baráth tekintélyt parancsoló belépője után az 5. percben csapatunk is letette névjegyét a vezető góllal. Habovda jobbról beküldött, tértölelő bedobásánál a Pávkovics fölött átszálló labdát Szécsi négy védő között, ballal, félfordulással lőtte a háló közepébe. 0-1.

Később Ferenczi visszarántását sárga lappal büntették, de Kinyik Böde elleni szabálytalansága viszont „megbocsájtást nyert. Fokozatosan erősödött a hazai nyomás. Böde és Hahn egyre többet vállalt magára.

Egy jobb oldali paksi akciónál szerencsénk volt, mert a felpattanó labda a vétlen Ferenczi könyökéről pattant tovább a 16-oson belül, de a játékvezető nem látott okot a beavatkozásra. Mindössze egy percig örülhettünk a szerencsének, amikor az „atomvárosiak” egyenlítettek.

A 24. percben egy jobb oldali beadásnál Böde a labdát tovább csúsztatta Kulcsárnak, akinek fejese a bal kapufa mellett suhant el.

A 26, percben egyenlített a Paks. A debreceni térfél közepétől érkezett egy felívelt labda, amit Szakály visszafejelt Kulcsárnak, s a játékos a 16-os vonalról kilőtte a kapunk jobb felső sarkát! 1-1.

A 32. percben a vezetést is megszerezték a hazaiak. Böde a saját térfeléről elindulva, két debreceni védőt lerázva magáról az ötös sarkától hálónk jobb oldalába lőtt. 2-1.

Megszaporodtak az események. Habovda mintaszerűen szerelt az alapvonalnál. Majd Kosicky lábbal menett Hahn elől, gólhelyzetben.

A 39. percben Trujics két csellel nagyszerűen hozta helyzetbe magát, de a középre tartó labdáját Holczer kiütötte. Egy perc múlva Szécsi ügyesen lefordult Szélpálról, de 10 méterről keresztbe, a bal kapufa mellé helyezett.

A félidő utolsó előtti percében Böde keresztbe íveléséből Hahn növelhette volna a Duna-partiak előnyét, de három lépésről az oldalhálóba lőtt.

Az első félidő összképét a kapura tartó lövések 5:2-es, és a szabálytalanságok 2:5-ös aránya is érzékelteti.

Közvetlenül a kettős debreceni csere után Hahn csúsztatott fejese suhant el gólveszélyesen az ötös tájékára betömörült játékosok között. Szerencsére a házigazdák így nem tudták növelni az előnyüket, hanem ellenkezőleg a Loki egyenlített.

A 65. percben középen futott a debreceni akció, a hét perccel korábban csereként együtt beállt vendég játékosok góllal hálálták meg Vitelki mester bizalmát. Varga K. szöktette Garbát, aki fordulásból, 12 méterről szerezte meg hatodik bajnoki gólját! (2-2).

A 82. percben a csereként épphogy beállt Haraszti bombáját hatástalanította Kosicky.

A 87 percben jobbról elvégzett szabadrúgás után a tömegből Sajbán elé került a labda, aki négy lépésről a kapu bal oldalába vágta. 3-2.

A 89. percben a Kusnyír-Pávkovics kettős nem tudta útját állni a paksiaknak. A játékvezető 11-est ítélt egy buktatásért, de Balogh a 11-esből a labdát a bal kapufa mellé lőtte.

A 93. percben Kosiczky kapufára tolta Szabó lövését, de a visszapattanó labdát Windecker jobbal, tíz méterről a hálóba juttatta. 4-2.

+

A DVSC jól kezdte a találkozót, hamar előnyhöz is jutott, de negyedóra elteltével magára engedte a Böde-Hahn kettős vezérelte Paksot, amely az első félidő kétharmadában beszorította a hajdúságiakat és helyzetei közül kettőt értékesített. Akaratban, küzdelemben nem volt hiány, de pontatlanságokban sem.

Szünet után a Loki sokáig jobban koncentrált és felvállalta ellenfelét. Hahn növelhette volna az előnyt, ehelyett mi egyenlítettünk, mert a cserék időben érkeztek a támadó szekciónkba. Küzdelmes, szabálytalanságokban bővelkedő mérkőzésen a több helyzetet kidolgozó és hatékonyabban kihasználó Paks otthon tartotta a három pontot.

Ezúttal felemás teljesítményt nyújtottunk a paksi stadion felemás lelátója előtt. A két csapat eddigi 33 találkozója közül az ötödik vereséget szenvedtük el.

Paks-DVSC 4-2 (2-1)

Paks 1221 néző, Vezette: Berke.

Paks: Holczer - Kulcsár, Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. - Balogh B., Bertus, Szakály D. - Böde, Hahn,

DVSC: Kosicky - Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Bódi, Baráth, Kusnyír, Trujics - Szécsi, Adeniji.

Csere: Adeniji h. Garba az 58. p, Szécsi h. Varga K. az 58. p, Kulcsár h. Sajbán a 73. p., Trujics h. Milunovics a 75. p., Hahn h. Haraszti a 78. p., Bertus h. Windecker a 82. p.,
Gólszerző: Szécsi 5. perc, (0-1), Kulcsár 26. p., (1-1), Böde 32. p., (2-1), Garba a 65. p., (2-2), Sajbán a 87. p. (3-2)., Widecker a 92. percben.
Sárga lap: Ferenczi 14. perc (Kulcsár visszarántásáért), Szabó a 28. p, (Kusnyir fellökéséért), Kulcsár a 33. p, (Pávkovics letalpalásáért), Hahn a 63. p., Habovda és Pávkovics (buktatásokért) a 72. p., Baráth (Windecker akasztásáért) a 86. p., Kusnyír (buktatásért) a 89. p.,

Kezdőcsapat

Paksi FC
Holczer
Kulcsár D.
Poór
Lenzsér
Szélpál
Szabó J.
Balogh B.
Bertus
Szakály D.
Böde
Hahn
Sajbán
Windecker
Haraszti
DVSC
Kosicky
Habovda
Kinyik
Pávkovics
Ferenczi
Bódi
Kusnyír
Baráth
Trujic
Szécsi M.
Adeniji
Milunovic
Garba
Varga K.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
5. Szécsi M. gól
14. Ferenczi sárga lap
26. Kulcsár D. gól
29. Szabó J. sárga lap
32. Böde gól
34. Kulcsár D. sárga lap
2. félidő
58. Adeniji lecserélve
58. Garba becserélve
58. Szécsi M. lecserélve
58. Varga K. becserélve
63. Hahn sárga lap
65. Garba gól
73. Kulcsár D. lecserélve
73. Sajbán becserélve
73. Habovda sárga lap
73. Pávkovics sárga lap
75. Trujic lecserélve
75. Milunovic becserélve
78. Hahn lecserélve
78. Haraszti becserélve
82. Bertus lecserélve
82. Windecker becserélve
86. Baráth sárga lap
87. Sajbán gól
89. Kusnyír sárga lap
90. + 2. Windecker gól