OTP Bank Liga  8. forduló - 2019-10-05 19:30

MOL Fehérvár FC
2-1
DVSC
(1-1)
Helyszín: MOL Aréna Sóstó , 3301 néző
Játékvezetők: Iványi ( Tóth II , Albert )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
A listavezető Fehérvár otthonában vendégszerepelt a DVSC az OTP Bank Liga 8. fordulójában. Mindkét csapat javításra készült, hiszen a hazaiak legutóbb az Újpest ellen, míg a hajdúságiak a Puskás Akadémia ellen szenvedtek vereséget.

Szakadó esőben kezdődött a találkozó, amelyen a Fehérvár szerzett vezetést a 9. percben: Hodzic passza után Kovács István a jobbösszekötő helyéről a hosszúba lőtt. Nem sokkal később egyenlítési lehetőség adódott a Loki előtt, ám Haris jobbról érkező beadásáról Adeniji éppen csak lemaradt. A 20. percben Tőzsér Dániel kis szögletet végzett el, Varga Kevinhez passzolt, aki középre adott, a berobbanó Pávkovics azonban nem tudta elérni a labdát; nagy helyzet volt ez is. A 30. percben azonban már összejött az egyenlítés! Varga Kevin tekert a kapu elé, jött Garba, ám összeütközött Kovácsikkal, a kipattanóra érkezett Adeniji, és a hálóba lőtt! A félidő hajrájában mindkét oldalon akadt két-két nagyobb lehetőség, de a szünetig nem változott az eredmény.

A második félidőre Szécsi Márk helyett Nikola Trujics érkezett. Az 51. percben éppen az ő passzát lőtte Garba kapura, Kovácsiknak sikerült kiütni a labdát, majd a védők felszabadítottak. Kiegyenlített küzdelem folyt, de mindkét oldalon sok volt a pontatlanság. A 66. percben visszaszerezte a vezetést a Fehérvár. Nikolov szögletét Nagy Sándor kiütötte, Hodzic jobbról középre adott, Musliu pedig négy méterről a rövid sarokba lőtt, és ezzel a három pont sorsa is eldőlt. A 93. percben ugyan volt Tőzsérnek egy ígéretes szabadrúgása, ám centikkel a bal kapufa mellé ment a labda.

Kezdőcsapat

MOL Fehérvár FC
Kovácsik
Nego
Juhász
Musliu
Hangya
Petrjak
Nikolov
Elek
Milanov
Kovács I.
Hodzic
Kovács D.
Rus
Tavares
Hadzic
Pantics
Zsóri
DVSC
Nagy S.
Kinyik
Szatmári Cs.
Pávkovics
Ferenczi
Varga K.
Haris
Tőzsér
Szécsi M.
Adeniji
Garba
Kosicky
Bényei
Barna
Kusnyír
Csősz
Trujic
Pintér

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
9. Kovács I. gól
27. Szécsi M. sárga lap
30. Adeniji gól
41. Garba sárga lap
2. félidő
46. Szécsi M. lecserélve
46. Trujic becserélve
52. Tőzsér sárga lap
64. Nikolov sárga lap
66. Musliu gól
72. Milanov lecserélve
72. Pantics becserélve
73. Pávkovics sárga lap
83. Haris sárga lap
85. Haris lecserélve
85. Pintér becserélve
90. + 1. Petrjak lecserélve
90. + 1. Hadzic becserélve
90. + 4. Hodzic lecserélve
90. + 4. Zsóri becserélve