OTP Bank Liga  12. forduló - 2017-10-14 15:30

Mezőkövesd- Zsóry
0-2
DVSC
(0-1)
Helyszín: Mezőkövesd , 1641 néző
Játékvezetők: Vad II ( Szécsényi , Szalai )
Események Mérkőzés galéria Tudósítás
A tabella 11. helyén álló Mezőkövesd otthonába látogatott a DVSC szombat délután az OTP Bank Liga 12. fordulójában. Sérülés miatt több támadó felfogású játékosunk is hiányzott a mai napon, Könyves Norbert, Haris Tabakovic és Takács Tamás sem tudott pályára lépni.
 
A 4. percben a Loki előtt adódott a meccs első lehetősége, Jovanovic veszélyes lövését azonban fogta Tujvel. Öt perccel később a találkozó addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Varga Kevin tökéletes ütemű indítását Sós Bence lőtte a mezőkövesdi hálóőrbe. Kijöttek a hazaiak együttesünk nyomásából az első negyedóra végére, ekkor Brasen közeli fejessel próbálta megszerezni a vezetést. A 19. percben csakúgy, mint az imént Sós Bence, Justin Mengolo is egy az egyben indult meg Tujvellel szemben, kameruni légiósunk azonban a jobb kapufa mellé tekerte a labdát. A 21. percben Brasen lőtt, de húszméteres próbálkozása nem okozott gondot Nagy Sándornak. Négy perccel később Sós Bence beadása után Mengolo veszélyeztetett, Tujvel azonban ismét résen volt és szögletre ütötte a labdát a jobb felső sarokból. Érett a debreceni találat, amely a 28. percben össze is jött: Jovanovic indította Varga Kevint, akinek a jobb szélről érkező lapos beadását Mengolo lőtte az üres kapuba. Három perccel később ismét Mengolo volt a főszereplő, aki megduplázhatta góljai számát és a Loki előnyét is, lövése azonban a bal kapufa mellett hagyta el a pályát. A 33. percben egy balról érkező beadásról maradt le centikkel Sós Bence. A 41. percben újfent Sós Bence szerezhetett volna gólt, de lövése nem találta el a kaput.
 
A Loki az 55. percben egy szöglet után gyors kontrát vezetett, amely végén Sós lövését öklözte ki Tujvel. Teljesen más felfogású Mezőkövesd futott ki a pályára a szünet után. A hazaiak birtokolták többet a labdát, az 59. percben pedig az egyenlítő találat is összejöhetett volna, Strestik azonban 8 méterről hibázott. A 60. percben kihasználta első cserelehetőségét Herczeg András, a gólt szerző Justin Mengolo helyett Nagy Kevin állt be. Két perccel később hatalmas hazai helyzet maradt ki, Kinyik eladott labdáját Cseri adta a középen érkező Strestiknek, aki 5 méterről nem talált kaput. A 68. percben szép összjáték után Veselinovic 14 méterről lőtt a kapu felé. Ismét cserélt a Loki, Sós Bence helyett Csősz Richárd érkezett. A 73. percben Bényei húszméteres lövését hárította a kövesdi kapus. A 79. percben Majtán is betalálhatott volna, tekerése viszont pontatlannak bizonyult. A 81. percben Varga Kevint Mészáros Norbert váltotta. Két perccel később megduplázta előnyét a DVSC, eldöntve ezzel a három pont sorsát! Gyönyörű támadás végén Ferenczi balról beadott passza után Bódi Ádám lőtt az üres kapuba.
 
A DVSC a mai napon Justin Mengolo és Bódi Ádám góljával 2-0-s győzelmet aratott a Mezőkövesd vendégeként. Herczeg Andrásék ezzel a győzelemmel már nyolc meccs óta veretlenek a bajnokságban. Csak így tovább! 

Kezdőcsapat

Mezőkövesd- Zsóry
Tujvel
Lázár
Hudák
Iszlai
Vadnai
Brasen
Tóth B.
Koszta
Keita
Cseri
Veselinovic
Dombó
Baracskai
Farkas D.
Strestik
Majtán
Szalai
Mlinar
DVSC
Nagy S.
Bényei
Kinyik
Szatmári Cs.
Ferenczi
Sós
Tőzsér
Jovanovic
Varga K.
Bódi
Mengolo
Novota
Mészáros N.
Filip
Szekulics
Csősz
Tisza
Nagy K.

Események

Perc Játékos Esemény
1. félidő
12. Jovanovic sárga lap
28. Mengolo gól
34. Brasen lecserélve
34. Szalai becserélve
43. Veselinovic sárga lap
44. Bényei sárga lap
2. félidő
56. Hudák sárga lap
57. Iszlai lecserélve
57. Strestik becserélve
60. Mengolo lecserélve
60. Nagy K. becserélve
61. Tóth B. sárga lap
70. Sós lecserélve
70. Csősz becserélve
71. Keita lecserélve
71. Majtán becserélve
81. Varga K. lecserélve
81. Mészáros N. becserélve
84. Bódi gól