FŐOLDAL»HÍREK
»Valóra vált álom

Valóra vált álom

2015-01-12 16:25

Sós Bence a gyorsaságát igyekszik kamatoztatni a mérkőzéseken.

Sós Bence egyre közelebb kerül az első csapathoz. A 20 éves, támadóként és középpályásként is bevethető játékos ősszel többször bizonyíthatott Ligakupa-meccseken, és mindig igyekezett élni a lehetőséggel, ennek köszönhetően most a felnőtt kerettel készülhet. A fiatal ballábas játékost eddigi pályafutásáról, az első csapatnál szerzett benyomásairól és a céljairól kérdeztük.

- Egészen kicsi koromban, ötévesen kezdtem el futballozni szülővárosomban, Hódmezővásárhelyen. Elsősorban apukám hatására választottam ezt a sportágat, hiszen ő profi futballista volt, többek között a Kecskemét kapuját védte – tekintett egy kicsit vissza a múltba Sós Bence. – Tizenhét éves voltam, amikor Debrecenbe igazoltam. Előtte már otthon, az NB III-as felnőtt csapatban bemutatkoztam, ezzel párhuzamosan játszottam az U17-es együttesben is, ahol ötvennégy találattal gólkirály lettem. Ekkor figyelt fel rám a debreceni vezetőség. Herczeg András eljött egy mérkőzésre, és megkérdezte, nem lenne-e kedvem Debrecenben futballozni. Eljöttem próbajátékra, három napig készültem itt, majd leigazoltak. Kezdetben a DVSC U19-es csapatában játszottam, majd egyre feljebb léptem. 

Mennyire viselt meg a hirtelen jött környezetváltás?

- Nagyon nehéz volt, hiszen minden Hódmezővásárhelyhez kötött. A szüleim, a barátok ott maradtak, itt pedig senkit nem ismertem, egy teljesen új közegbe kerültem. Hál’istennek nagyon jól fogadtak az új csapattársak, sokat segítettek, próbálták egyengetni az utamat. Fél év után kezdtem megszokni az új életemet, a játék is egyre jobb lett, és mára már teljesen beilleszkedtem. Jól érzem magam itt, és semmiképpen sem mennék vissza. 


- Főleg úgy, hogy most már az első csapattal készülhetsz…


- Egy álmom vált valóra ezzel. Nagyon boldog vagyok, szeretném bebizonyítani a szakmai stábnak és a vezetőknek: érdemes vagyok arra, hogy itt futballozzak. Nagyon elszánt vagyok. Az U21-es és az NB III-as bajnokságban is kell hajtani, de a felnőtt csapat más. Itt kétszáz százalék kell, ennek megfelelően igyekeztem pályára lépni a Ligakupa-meccseken, és arra törekedtem, hogy a csapat győzzön, de egyénileg is meg tudjam mutatni a kvalitásaimat. Próbáltam mindig gólveszélyes lenni, úgy érzem, hellyel-közzel sikerült. Kondás Elemér rendre biztatott a meccsek előtt, hogy bátran futballozzak, bízzam magamban, az erényeimet használjam ki.

- És mik azok az erények?

- Szerintem elég gyors vagyok. Szeretném kihangsúlyozni, hogy amióta Debrecenbe kerültem, ebben még többet javultam, hiszen más jellegű edzést végzünk itt, mint Hódmezővásárhelyen. Szélső létemre elég sokszor kerülök helyzetbe, ami szintén biztató, ugyanakkor a védekezésben és taktikailag nagyon sokat kell még fejlődnöm.

- Középpályásként és csatárként is szoktál szerepet kapni. Hol szeretsz a legjobban futballozni.

- A középpálya bal szélén érzem magam a legjobban, de annak örülök, ha szerepet kapok, bárhol legyen is az, ott teszek meg mindent a siker érdekében.

- A rutinos játékosok miként viszonyulnak hozzád?

- Mindenkivel kialakítottam egy jó kapcsolatot. Szeretnék egy példát elmondani, ami nagy hatással volt rám. Az utolsó Ligakupa-mérkőzésen, a Sopron ellen elszakadt a cipőm, és a találkozó után Szakály Péter megajándékozott eggyel. Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra. Tudom, hogy csak egy pár cipő, de mégiscsak a DVSC csapatkapitányától kaptam.

- Mit tartasz eddigi pályafutásod legnagyobb élményének?

- Amikor az első gólomat megszereztem a felnőtt csapatban. Békéscsabán történt, a Ligakupa-meccsen. Rendkívül boldog voltam, ráadásul apukám mindezt élőben láthatta. Sajnos nem minden meccsemre tud eljönni. Úgy éreztem, a gólom mellett a csapat hasznára tudtam lenni, így mindenképpen emlékezetes marad ez a találkozó számomra.

- Milyen céljaid vannak a jövőt illetően?

- Szeretnék minél hamarabb bemutatkozni az NB I-ben. Nem tudom, mikor jön el az ideje, sokat dolgozom azért, hogy erre a közeljövőben sor kerüljön. Ha ez sikerül, akkor szeretnék megragadni az első csapatban, a többivel ráérek később foglalkozni.
(NyD)


Aktuális hírek, események