FŐOLDAL»HÍREK
»Tőzsér Dániel először szerzett fejes gólt

Tőzsér Dániel először szerzett fejes gólt

2017-08-21 10:40

Csapatkapitányunk nem vágyik arra, hogy reflektorfényben legyen, szeretné, ha inkább a fiatalokat éltetnék.A DVSC pénteken 4-1-es győzelmet aratott a Vasas felett a Nagyerdei Stadionban. A bajnoki mérkőzésen Tőzsér Dániel egy büntetővel és egy szöglet utáni fejesgóllal járult hozzá a sikerhez.

- Emlékszel rá, mikor találtál be kétszer is a kapuba egy mérkőzésen?

- Elég régen volt, körülbelül hat évvel ezelőtt, még Belgiumban, a Genk játékosaként. Jó volt ismét duplázni, de a magabiztos győzelemnek és a jó teljesítményünknek még jobban örülök.

- És fejjel mikor szereztél gólt utoljára?

- Felnőtt pályafutásom során még soha, csak az utánpótlásban. Én mindig elvégeztem a pontrúgásokat, sosem érkeztem rá, legfeljebb a kipattanókra mentem. Bandi bá kérte egyébként, hogy menjek fel, mert kevés a magas emberünk ott. Felesleges lett volna kint állni, mert a kipattanókra megvoltak az emberek. Szerencsére jól sült el.

- Egyre jobban megy a játék neked és a csapatnak is. Mi kellett ehhez?

- Sokat beszélgettünk, és ennek meglett az eredménye. Mindenkinek segített, hogy rendszeresen átbeszéltük a történéseket, tiszta vizet öntöttünk a pohárba. Szerkezetileg is változtattunk, ez a játék abszolút jobban fekszik a csapatnak, ami meglátszik a teljesítményünkön. Nyilván még sehol nem tartunk, hiszen még mindig az utolsó előtti helyen állunk, de az utóbbi hetekben mutatott forma és játék pozitív előjel a folytatásra nézve.

- Csapatkapitányként és a korábbi pályafutásod miatt talán tőled várják a legtöbbet a szurkolók, ezért ha nem megy úgy a játék, jobban megtalálnak, ha azonban megy, akkor téged éltetnek a legjobban.

- Ez abszolút így van, de számomra ez nem teher. Mindig is mondtam, hogy én tartom a hátam, ha úgy adódik, mert csapatkapitányként ez a dolgom. Ha azonban jó teljesítményt nyújtok én is és a csapat is, akkor inkább azt szeretném, ha a fiatalokat éltetnék. Nem vágyom arra, hogy reflektorfényben legyek. Önkritikus vagyok magammal szemben, tudom, mikor játszom jól, és mikor rosszul, ha utóbbi, akkor megvizsgálom, van-e ennek rajtam kívülálló oka, ha nincs, levonom a következtetéseket.

- Szombaton a címvédő Honvéd otthonában lépünk pályára. A kispestiek vezetik a bajnokságot, de azért már bebizonyítottuk, hogy ellenünk senki nem mehet biztosra.

- Az NB I-ben bárki bárkit meg tud verni. A Honvéd szerintem jelenleg a legjobb együttes, teljesen megérdemelt volt a bajnoki címük. Nem a keretük erős, hanem csapatként funkcionálnak remekül, nagyon egységesek, masszívak, mindig tudják, mit akarnak. Van két remek csatáruk, akik jól érezik egymást. Mi is szeretnénk elérni csapatszinten azt, amit a Honvéd. Nem lesz könnyű dolgunk ellenük, pláne idegenben, de szeretnénk meglepetést okozni. Tény, az élen állnak, mi hátul vagyunk, de ennek nincs jelentősége. Egy gőzelemmel hat-hét helyet is lehet ugrani a tabellán. Szeretnénk folytatni a jó szereplést, és megkezdeni a felzárkózást.
(NyD)

Aktuális hírek, események