FŐOLDAL»HÍREK
»Tabakovic duplájával nyertük a keleti rangadót

Tabakovic duplájával nyertük a keleti rangadót

2018-05-12 18:50

Csapatunk 2-1-es győzelmet aratott a borsodiak felett a Nagyerdei Stadionban.Keleti rangadót rendeztek szombaton 17 órától a Nagyerdei Stadionban, ahol csapatunk a Diósgyőrt fogadta az OTP Bank Liga 30. fordulójában.
 
A találkozó előtt a DVSC cégvezetője, dr. Róka Géza köszöntötte a legaranyosabb Loki-szurkoló versenyünk dobogósait, valamint a Debreceni Labdarúgó Akadémia U10-es együttesét, amely veretlenül végzett az élen a Machos Ferenc Emléktornán.
 
Mindössze 20 másodperc telt el a meccsből, amikor Sós Bence állt egy az egyben Radossal, ám játékosunkat két kézzel ellökte hátulról a tizenhatos vonala előtt Tamás, akit így kiállított a játékvezető. A szabadrúgást csapatkapitányunk, Tőzsér Dániel végezte el, akinek nagy erejű lövését Rados Tabakovic elé ütötte. Támadónk a kapuba lőtte a labdát, de lesen állt, így Farkas érvénytelenítette a találatot. A 13. percben Sós futott el a bal szélen, majd adott középre Tabakovicnak, aki picivel lemaradt a labdáról. Érett a vezető találtunk, amely egy perccel később össze is jött, Varga Kevin bal oldalról érkező szögletét a remek formában futballozó Haris Tabakovic bólintotta a kapuba. A 20. percben ismét Sós volt főszerepben: 15 méterről leadott lövése egy védőn megpattant, így Radosnak kellett hárítania. Három perccel később kiegyenlíthetett volna a Diósgyőr, de Nagy Sándor a helyén volt és óriási bravúrral védte a megpattanó lövést, majd nem sokkal később Ugrai lőtt kapufát. A 41. percben aztán megdupláztuk előnyünket, miután Kusnyír ugratta ki Tabakovicot, aki 13 méterről a jobb alsó sarokba bombázott.
 
A második játékrész is debreceni lehetőséggel indult, a 46. percben Sós Bence 8 méterről Radosba lőtte a labdát. Két perccel később cserélt vezetőedzőnk, a remek formában lévő, mai napon ismét duplázó Haris Tabakovic helyett Takács Tamás érkezett. Nagyobb fokozatra kapcsolt a Loki, az 57. percben Varga Kevin lőtt éles szögből, a borsodi hálóőr azonban hárított, majd egy perccel később Sós tekert kiválóan a tizenhatos vonaláról, a labda a jobb kapufán csattant. A 65. percben újfent változtatott Herczeg András, Sós Bencét Tisza Tibor váltotta, majd pár perccel később klubunk saját nevelésű futballistája, Kusnyír Erik helyett a sérüléséből felépülő Könyves Norbert állt be. A 73. percben Bacsa Patrik góljával szépített a Diósgyőr, miután a borsodi támadó a kapujából kifutó Nagy mellett az üres kapuba gurította a labdát.
 
A mai napon tehát nagyon fontos győzelmet aratott a Loki, amely Haris Tabakovic duplájával 2-1-re nyerte a keleti rangadót.
 
OTP Bank Liga, 30. forduló
DVSC-Diósgyőr 2–1 (2-0)
 
Nagyerdei Stadion, 3383 néző. Vezette: Farkas (Albert, Theodoros)
DVSC: Nagy S. – Filip, Kinyik, Szatmári, Barna – Jovanovic, Kusnyír (Könyves, 70.), Tőszér, Varga K. – Sós (Tisza, 65.), Tabakovic (Takács, 49.)
Diósgyőr: Rados – Nagy T., Karan, Tamás, Forgács – Hasani (Vela, 56.), Kocsis, Ugrai, Busai, Varga J. (Ternován, 61.) – Ioannidis (Bacsa, 72.)
Gól: 1-0 Tabakovic (13.), 2-0 Tabakovic (41.), 2-1 Bacsa (73.)
Sárga lap: Ugrai (36.), Kinyik (52.), Kusnyír (56.), Barna (65.), Filip (87.)
Kiállítva: Tamás (1.)
 
HB

Aktuális hírek, események