FŐOLDAL»HÍREK
»MK: nagyot küzdött, de kiesett a Loki

MK: nagyot küzdött, de kiesett a Loki

2019-04-23 21:50

Nagy erőket mozgósított csapatunk, de sajnos 3-0-ra kikapott a Viditől.Rendkívül fontos mérkőzés előtt állt a DVSC labdarúgócsapata, amely kedden 20 órakor a MOL Vidi FC-t fogadta a Nagyerdei Stadionban a Magyar Kupa elődöntőjének második meccsén. A párharc első találkozója 1-0-s székesfehérvári sikert hozott, így teljesen nyílt maradt a továbbjutás kérdése.
 
A találkozó gyászszünettel kezdődött a 63 éves korában elhunyt Szabó András emlékére, aki a DMVSC egykori kitűnő labdarúgója volt. Emlékét megőrizzük.
 
Kiváló iramban indult kilencvenperces útjára a labda, a Loki letámadta ellenfelét, de az első tíz percben nem alakult ki komoly lehetőség. A 12. percben egy jobbról érkező szöglet után Stopira fejelt a bal kapufa mellé. A 15. percben egy védelmi hiba után Kovács lőtt egy az egyben 15 méterről, de Kosicky hatalmasat védett. A 28. percben Bódi beadása pattant ki egy védőről épp Csősz elé, aki 14 méterről lőtt, de Kovácsik leért a bal alsóba. A 31. percben Bódi végzett el szabadrúgást 18 méterre a kaputól, de lövése az oldalhálót találta el. Hat perccel később Stopira távoli bombája nem talált kaput. A 44. percben újabb nagy lehetőség maradt ki, Tőzsér 25 méteres szabadrúgása kevéssel ment el a jobb kapufa mellett. A hosszabbításban Bódi szöglete után Kinyik fejelt közelről a kapu mellé.
 
A 48. percben Futács szöglet utáni fejese nem ért célba. Az 50. percben újabb szabadrúgást lőhettünk, Tőzsér bombája azonban a kapu felett hagyta el a pályát. Kiváló hangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, ahol a szurkolók végig remekül buzdították a csapatot. A második játékrész elején beszorítottuk a Vidit, és sorban lőttük a szögleteket. A 63. percben kettőt cserélt Herczeg András, Varga Kevin helyett Szécsi Márk, míg Zsóri Dániel helyett Takács Tamás érkezett. Egy percre rá Tőzsér szabadrúgása után alakult ki nagy kavarodás a fehérvári tizenhatoson belül, majd egy védőről szögletre pattant a labda. A 64. percben Kinyik vágott le hatalmas sprintet, majd passzolt Tőzsérnek, aki jobbal 16 méterről kevéssel a kapu fölé bombázott. A 66. percben szinte a semmiből megszerezte a vezetést a Vidi, egy eladott labda után Futács 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. A bekapott találat után sem adtuk fel, a 70. percben Csősz lapos lövése ment el alig a jobb kapufa mellett. A 72. percben megduplázta előnyét a székesfehérvári együttes, egy szöglet után Kosicky keze alatt pattant a hálóba a labda. A 75. percben utolsó cserelehetőségét is kihasználta vezetőedzőnk, Bódi Ádám helyett Damásdi Alex érkezett. A 82. percben Takács szépített közelről, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A 90. percben Damásdi tekerése volt pontatlan. A 91. percben Kosicky szabálytalankodott Scsepoviccsal szemben a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Huszti nem hibázott, és a jobb alsóba gurított.
 
Csapatunk tehát hatalmasat küzdött a párharc visszavágóján is, de sajnos nem volt elég, a Vidi 4-0-s összesítéssel bejutott a Magyar Kupa döntőjébe.
 
Magyar Kupa-elődöntő, második mérkőzés
DVSC-MOL Vidi FC 0–3 (0-0)
 
Nagyerdei Stadion, 3400 néző. Vezette: Iványi (Ring, Tóth II.)
DVSC: Kosicky – Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér – Varga K. (Szécsi, 63.), Haris, Csősz, Bódi (Damásdi, 75.)– Zsóri (Takács, 63.)
Vidi: Kovácsik – Nego, Elek, Stopira, Tamás – Pátkai, Hadzic, Nikolov – Kovács I. (Scsepovics, 89.), Milanov (Huszti, 69.) - Futács
Gól: 0-1 Futács (66.), 0-2 Elek (72.), 0-3 Huszti (92.)
Sárga lap: Stopira (41.), Kinyik (47.), Nikolov (56.), Milanov (57.), Bódi (73.), Tamás (73.), Kovácsik (82.), Kosicky (91.)
 
HB 

Aktuális hírek, események