FŐOLDAL»HÍREK
»Mészáros Norbert: Óriási öröm, hogy ennyi ideje itt lehetek

Mészáros Norbert: Óriási öröm, hogy ennyi ideje itt lehetek

2018-01-17 14:15

A DVSC védője nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.Amikor azt kérdezzük tőle, tudja-e, hányadik NB I-es, téli felkészülésénél tart, csak ennyit mond: „Hűha! Ennek azért utána kellene számolnom...”

Való igaz, a DVSC kilencszeres válogatott védője, Mészáros Norbert, az élvonal rutinosabb futballistái közé tartozik. Még 2001. április 21-én, az Újpest–Dunaferr 3–2-es mérkőzésen mutatkozott be az NB I-ben, és bizony, míg három csapattársa, a tizenhat éves Bukta Csaba, a tizenhét esztendős Újvárosi Ádám és a tizennyolc éves Kusnyír Erik először vesz részt a Loki téli „alapozásán”, addig ő már sokadjára.

Kettőezer-ötben igazoltam Debrecenbe, azóta a klubnál vagyok, így ha minden igaz, a Lokival ez a tizenharmadik téli felkészülésem – matekozott kicsit a DVSC keddi két gyakorlása között Mészáros Norbert. – Ha bele gondolok, már kettőezer-egyben, a Dunaferr játékosaként is volt hasonlóban részem, így csak azt mondhatom: sajnos, öregszem... Persze, amennyiben annak idején valaki azt találja mondani, a harmincnyolcadik születésnapomhoz közelítve is az első osztályban futballozom, nyilván boldogan elfogadom. Óriási öröm, hogy ennyi ideje itt lehetek, és bár a télen sokszor nem kellemes edzeni, tisztában vagyok vele, az idény hátra lévő részét ebben az időszakban lehet megalapozni.”

Mészáros Norbert még az előző bajnokságban is alapembernek számított Debrecenben, mi több, a mostani idény első két meccsét is végig játszotta, aztán viszont a cserék közé szorult, és a háromszázadik élvonalbeli meccsét (2–0-ás győzelem Mezőkövesden a 12. fordulóban) csak a kispadról beszállva ünnepelhette. Tegyük hozzá, nem játszotta a sértődöttet, nem fordult meg a fejében, hogy neki alanyi jogon jár a szereplés, hanem becsülettel készült, és ez kifizetődött. Hercezeg András az utolsó hat fordulóban négyszer is a kezdő tizenegybe jelölte, valamennyi találkozón kilencven percet töltött a játéktéren, ráadásul a Loki háromszor (3–2 a Paks, 5–1 a Vasas és 1–0 a Honvéd ellen) is nyerni tudott.

Nem érzem annyi idősnek magam, amennyi valójában vagyok, ennek ellenére nem ért váratlanul, hogy ebben a bajnokságban már kevesebbet játszok – folytatta Mészáros Norbert. – Előbb-utóbb várható volt, hogy jönnek a fiatalok, így is lett, de meg kell mondani, Kinyik Ákos és Szatmári Csaba a védelem tengelyében meghálálta a bizalmat, egyaránt nagy szerepet játszott a remek szereplésben. Jó érzés harmadik helyen telelni, nagyon jó közösség alakult ki, és ha a folytatásban is hasonlóan fegyelmezett futballra leszünk képesek, a tavaszunk is szép lehet. Ami engem illet, elfogadtam a helyzetemet, persze, dolgozok becsülettel, hogy ha úgy adódik, Herczeg András bármikor, bárki ellen nyugodtan küldhessen pályára.

Nemzeti Sport


Aktuális hírek, események