FŐOLDAL»HÍREK
»Magabiztos győzelem a szezonnyitón

Magabiztos győzelem a szezonnyitón

2019-08-11 19:52

A DVSC 4-1-re legyőzte a Kisvárdát a Nagyerdei Stadionban.Vasárnap a Kisvárda ellen a Nagyerdei Stadionban kezdtük meg bajnoki szereplésünket az OTP Bank Liga 2019/2020-as szezonjában. Az 1. forduló már a múlt hétvégén lezajlott, ám csapatunk Ferencváros elleni találkozóját – a fővárosi klub kérésére – elhalasztották.
 
Klubunk hivatalos honlapja, a DVSC.hu által a szurkolókhoz intézett körkérdés alapján az elmúlt szezon legjobb debreceni játékosa Nagy Sándor lett. A jól megérdemelt díjat az egykori nagyszerű hálóőr, Horváth Béla adta át kapusunknak, akinek szívből gratulálunk!
 
Hatalmas hőségben indult kilencvenperces útjára a labda. A 4. percben ellenfelünk előtt adódott az összecsapás első lehetősége, Gosztonyi egy az egyben vihette Nagy Sándorra a labdát, ám Pávkovics Bence nagy sprintjének, valamint kapusunk védésének köszönhetően odalett a helyzet. Folyamatosan a Kisvárda térfelén tartottuk a labdát, próbáltunk odaférkőzni a kapuja elé. A nyomásnak meg is lett az eredménye, a 13. percben Szatmári Csaba révén megszereztük a vezetést, védőnk a Ferenczi kapáslövése utáni kavarodást követően talált közelről a hálóba. A 21. percben megduplázhattuk volna előnyünket, de Varga Kevin remek szöglete után Haruna Garba 8 méteres, bombaerős fejesét kiütötte Minca. Négy perccel később viszont már kettővel mentünk, Varga Kevin 20 méterről hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe szabadrúgásból. Második találatunk után egyből, szinte a semmiből szépített a Kisvárda, Grozav 7 méterről lőtt Nagy Sándor kapujába. A 32. percben egy gyors kontra után Garba passzolt Varga Kevinhez, akinek 10 méteres lövését Minca szögletre ütötte, de Andó-Szabó játékvezető kirúgást ítélt. A 41. percben Tőzsér távoli szabadrúgását a kisvárdai kapus csak kiütni tudta a léc alól.  Az első félidő hajrájában Nagy Sándornak két közeli próbálkozásnál is bravúrt kellett bemutatnia.
 
A 49. percben Kusnyír pazar labdaszerzése után Garba passzolt Trujicshoz, aki bal szélről a kapu mellé lőtt. Egy perccel később Kovácsréti távoli lövését fogta könnyen Nagy. Az 58. percben letámadtuk a Kisvárdát, amely meg is zavarta ellenfelünket, egy eladott labda után Varga Kevin szélről lőhetett üres kapura, de a labda az oldalhálót találta el. Egy percre rá cserélt vezetőedzőnk, Zsóri Dánielt Szécsi Márk váltotta. A 63. percben újabb gólt szerzett a DVSC, Szécsi laposan, jobbról bepasszolt labdáját Haruna Garba védhetetlenül lőtte a rövid sarokba. A harmadik gólunk után még felszabadultabban játszott a csapatunk, sokszor szép megoldásokat választva. A 79. percben Trujics szép szóló után lőtt Mincába. A 79. percben ismét változtatott Herczeg András, Nikola Trujics helyett Csősz Richárd állt be. Egy perccel később egy közeli fejest Nagy Sándor ütött ki szépen a bal alsóból. A 86. percben egy közeli kisvárdai fejes csattant a lécen. Az utolsó percekre egyik gólszerzőnk, Haruna Garba helyett Tunde Adeniji is beállt. A 94. percben feltettük az i-re a pontot, Tőzsér szöglete után Pávkovics Bence szerezte csapatunk negyedik találatát.
 
A DVSC tehát jól futballozott, nagyot küzdött ma, melynek köszönhetően Szatmári Csaba, Varga Kevin, Haruna Garba és Pávkovics Bence góljával teljesen megérdemelt, magabiztos, 4-1-es sikert aratott a Kisvárda elleni szezonnyitón. Csak így tovább!
 
OTP Bank Liga, 2. forduló
DVSC-Kisvárda Master Good 4–1 (2-1)
 
Nagyerdei Stadion, 4540 néző. Vezette: Andó-Szabó (Szert, Buzás)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Trujics (Csősz, 79.) – Zsóri (Szécsi, 59.), Garba
Kisvárda: Minca - Melnyik, Kravcsenko, Beriosz, Protic - Lucas, Cukalasz (Karaszjuk, 77.) - Kovácsréti, Grozav, Hugo (Sassá, 70.) Seco – Gosztonyi (Tischler, 63.)
Gól: 1-0 Szatmári (13.), 2-0 Varga K. (25.), 2-1 Grozav (27.), 3-1 Garba (62.), 4-1 Pávkovics (94.)
Sárga lap: Garba (8.), Melnyik (12.), Kovácsréti (29.), Lucas (40.), Ferenczi (56.), Cukalasz (68.), Protic (84.)
 
 
HB

Aktuális hírek, események