FŐOLDAL»HÍREK
»Kosicky: Bármikor lehet rám számítani

Kosicky: Bármikor lehet rám számítani

2018-02-16 09:30

Az Európa-liga csoportkörét is megjárt kapus pozitív tapasztalatokat szerzett a Debrecenben eltöltött egy hét alatt.Mint arról tegnap beszámoltunk, a DVSC leigazolta Tomas Kosickyt, aki egy plusz kétéves szerződést kötött. A szlovák játékos az őszi szezont még az izraeli Hapoel Ra'ananánál töltötte, ahol kilenc meccsen védett, ám a légiósszabály miatt (hat külföldi lehet a csapatban, ráadásul a másik kapus sem hazai, hanem bolíviai) a vezetőkkel történt egyeztetések után végül elhagyta a klubot. Kosicky eddigi pályafutásáról és a Debrecenben szerzett tapasztalatairól beszélt honlapunknak.

- Szülőhazámban, Szlovákiában kezdtem el futballozni, a pozsonyi Inter játékosa voltam, majd innen 22 éves koromban Olaszországba, a Serie A-ban szereplő Cataniához igazoltam - kezdte új igazolásunk. - Négy évet töltöttem ott, de nem sok lehetőséget kaptam, hiszen akkor az argentin válogatott Mariano Andújar volt az elsőszámú kapus, így igencsak nehéz dolgom volt a csapatba kerülést illetően. Tíz mérkőzésen védtem az olasz élvonalban, majd 2012 nyarán a Serie B-s Novarához kerültem. Összesen ötven találkozón kaptam szerepet, majd a szerződésem lejárta után a görög élvonalbeli Asztérasz Trípoliszhoz igazoltam három évre. Az ott töltött időszak nagyon szép és élményekkel teli volt, hiszen kétszer is bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe, ahol rengeteg tapasztalatot szereztem. Az idei őszi szezont az izraeli Hapoel Ra'ananánál töltöttem, mostantól pedig a DVSC játékosa vagyok.

Tomas Kosicky február elején érkezett Debrecenbe, részt vett a Loki edzésein, és pályára lépett a Kisvárda elleni felkészülési mérkőzésen, amely 3-3-as döntetlennel zárult.

- Nagyon pozitív tapasztalatokat szereztem az egy hét alatt, amit itt töltöttem. Profi körülmények fogadtak, és a pályán is jól éreztem magam, annak ellenére, hogy három gólt kaptam. Még össze kell szoknom a társakkal, de azt gondolom, ezzel nem lesz gond. A kapusokkal hamar megbarátkoztam, hiszen az edzéseken velük töltöttem a legtöbb időt. Nagyon jó emberek, remek hozzáállással. Az egy hét kevés volt, hogy mindenkit jól megismerjek, de erre mostantól már lesz lehetőségem. Minden labdarúgó azzal a tervvel érkezik új klubjához, hogy minél több szerepet kapjon. Én sem vagyok ezzel másképpen. El kell nyernem a vezetőedző, Herczeg András bizalmát, meg kell mutatnom, hogy helyem van a csapatban, és bármikor számíthat rám. Most jöttem ide, nyilván nem leszek szomorú, ha nem kerülök be azonnal a csapatba. Amikor pedig eljön az én időm, akkor természetesen mindent megteszek, hogy meg is ragadjak a kezdőben.

Aktuális hírek, események