FŐOLDAL»HÍREK
»Kiütéses siker a Győr ellen

Kiütéses siker a Győr ellen

2015-05-31 20:23

A Loki 5-0-ra nyert. Bódi Ádám triplázott, Sós első NB I-es gólját szerezte, és Ferenczi is eredményes volt.

A 2014/2015-ös szezon utolsó bajnoki mérkőzésére került sor a Nagyerdei Stadionban. Az ellenfél a nagy múltú, de az élvonaltól egy időre búcsúzó Győri ETO volt, amely az NB III-as csapatával érkezett Debrecenbe. Emiatt – és gondolva arra, hogy szerdán Ligakupa-döntőt játszunk a Ferencvárossal – Kondás Elemér is változtatott, és több fiatal, saját nevelésű játékost is a kezdőbe jelölt, Szatmári Csaba például első NB I-es meccsét játszotta.

A meccs előtt adták át a Zilahi-díjat, amit minden bajnoki év utolsó hazai mérkőzése előtt kap a legjobbnak választott játékos, aki ezúttal Varga József lett. A vándorserleget Zilahi Zoltán testvére, Zilahi Péter adta át középpályásunknak Szilágy Sándor cégvezető kíséretében. Máté Péter pedig a Havrics Galéria ajándékát vehette át abból az alkalomból, hogy a legutóbbi, dunaújvárosi mérkőzésen a 150. NB I-es meccsét játszotta.

A vendégcsapatot mintegy kétszáz drukker kísérte el, és ők végigszurkolták a mérkőzést, méltóképpen búcsúztatva kedvenceiket, akik ki tudja, mikor játszhatnak ismét a legjobbak között.

Ferenczi János góljával már a 9. percben vezetést szereztünk, és a 15. minutumban Bódi Ádám is a hálóba lőtt. Úgy tűnt, sima lesz, és ez beigazolódni látszott, amikor Bódi már a második, a csapatnak pedig a harmadik találatát szerezte, és még 20 perc sem telt el a meccsből. Utána azonban csökkent a lendület, és bár továbbra is hatalmas mezőnyfölényben futballoztunk, a szünetig újabb gól nem esett.

A második félidőből nem sok telt el, amikor majdnem növeltük az előnyt: Bódi Ádám szabadrúgása a lécről vágódott ki. A Loki ment előre, dominált a mérkőzésen, és sok helyzetet dolgozott ki. A 65. percben mindez góllá érett, Bódi Ádám már a harmadik találatát jegyezte, húsz perccel később pedig Ferenczi passzából Sós Bence is betalált, megszerezve élete első NB I-es gólját, ezzel lett 5-0 a Lokinak!

A DVSC-TEVA a 4. helyen végzett a bajnokságban, és az Európa-liga selejtezőjében indul. A Győri ETO csapatának pedig kívánjuk, hogy rendeződjön a sorsa, és minél hamarabb jusson vissza az NB I-be!

OTP Bank Liga, 30, forduló
DVSC-TEVA – Győri ETO FC 5-0 (3-0)

Nagyerdei Stadion, 3268 néző. Vezette: Iványi (Buzás, Szalai)
DVSC: Verpecz - Nagy Z., Szatmári, Mészáros, Korhut - Bódi, Ludánszki (Berdó 68.), Szakály (Szécsi 46.), Ferenczi – Kulcsár (Sós 56.), Balogh N.
Győr: Cellár – Nagy B. (Lénárt 42.), Kelemen, Nagy Á., Németh - Szabó L. - Kerékgyártó, Medgyes (Szabó T. 69.), Tóth D. , Szabó B. (Szalai 84.) - Mayer
Gól: 1-0 Ferenczi (9.), 2-0 Bódi (15.), 3-0 Bódi (18.), 4-0 Bódi (65.), 5-0 Sós (81.)
Sárga lap: Mayer (83.), Kelemen (89.)


Aktuális hírek, események