FŐOLDAL»HÍREK
»Kikaptunk a Puskás Akadémiától

Kikaptunk a Puskás Akadémiától

2019-09-28 18:49

A DVSC 2-1-es vereséget szenvedett a felcsútiaktól.A DVSC közel egy hónap után játszott ismét bajnoki mérkőzést a Nagyerdei Stadionban, ahol a Puskás Akadémiát látta vendégül az OTP Bank Liga 7. fordulójában. A jó formában lévő felcsútiak a mérkőzés előtt mindössze egy ponttal álltak előttünk a 4. helyen a tabellán, így mindenképp fontos volt, hogy itthon tartsuk a három pontot.
 
Az első félidei kezdőrúgást Végh Gergő végezte el, aki 8. születésnapjára kapta ezt a lehetőséget nagyszüleitől.
 
Nem kezdtük jól a találkozót, a 6. percben megszerezhette volna a vezetést a Puskás Akadémia, de Vanacek közeli lövését a gólvonalon álló Kinyik időben kivágta. Három perccel később betaláltak a felcsútiak, Gyurcsó egy az egyben állt Nagy Sándorral szemben, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt. A 13. percben egyenlíthetett volna a Loki, Varga Kevin óriási passzát Adeniji húzta el a kapus mellett, ám kisodródott, így az oldalhálót találta el. A 19. percben hatalmas debreceni lehetőség maradt ki, Haris kiváló beadása után Szécsi közeli lövését tolta ki a léc alól Hegedüs. A 29. percben Varga Kevin éles szögből leadott szabadrúgását csak kiütni tudta a Puskás kapusa, majd egy perccel később Sós 5 méteres lövését fogta Nagy Sándor. A 33. percben Varga és Haris szép összjátéka után utóbbi próbált kapura tekerni 13 méterről, de a lövés a jobb kapufa mellett hagyta el a pályát. A 42. percben Adeniji kapáslövése az oldalhálót találta el, majd egy percre rá egy védelmi hiba után Gyurcsó előtt maradt a labda, aki nem hibázott, és 7 méterről megszerezte második találatát.
 
A második félidei kezdőrúgást Nagy Sándor végezte el, aki 55. születésnapjára fiától kapta ezt az ajándékot.
 
A szünetben cserélt Herczeg András, Csősz Richárd helyett Haruna Garba állt be. Jól kezdtük a második félidőt, Varga passza után azonnal szépíthetett volna Adeniji, de a Puskás védői időben mentettek. Az 57. percben egy balról érkező beadást Garba bólintott kapu mellé. Egy percre rá egy vendégszöglet után Knezevic lövését szögletre ütötte Nagy, majd nem sokkal később Varga Kevin 20 méterről lőtt Hegedüsbe. A 62. percben egy remek kiugratás után Szécsi próbálta átívelni a labdát a felcsúti kapus felett, de támadónk centimétereket tévedett. A 62. percben csapatkapitányunkat, Tőzsér Dánielt Nikola Trujics váltotta. Próbálkoztunk, de sajnos komoly helyzetet nem tudtunk kialakítani. Egészen a 82. percig, amikor szépített a Loki! Garba balról érkező passza után Szécsi nagy erővel lőtt a Puskás kapujába. A 92. percben Kinyik lőhetett volna 5 méterről, de úgy tűnt, lerántották, Bognár játékvezető sípja azonban néma maradt. A 93. percben Tunde Adenijit Bényei Balázs váltotta.
 
Sajnos későn ébredt ma a Loki, amely nagyot küzdött a meccs hajrájában, de 2-1-re kikapott a Puskás Akadémiától a Nagyerdei Stadionban. 
 
OTP Bank Liga, 8. forduló
DVSC-Puskás Akadémia 1–2 (0-2)
 
Nagyerdei Stadion, 3250 néző. Vezette: Bognár (Ring, Medovarszki)
DVSC: Nagy S. – Kinyik, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér (Trujics, 62.) – Varga K., Haris, Csősz (Garba, 46.), Szécsi – Adeniji (Bényei, 93.)
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Nagy Zs. – Van Nieff – Sós B. (Kiss T., 70.), Knezevic (Vlasko, 86.), Urblík – Vanecek, Gyurcsó (Spandler, 88.)
Gól: 0-1 Gyurcsó (10.), 0-2 Gyurcsó (42.), 1-2 Szécsi (82.)
Sárga lap: Ferenczi (6.), Tőzsér (31.), Kinyik (32.), Haris (40.), Ulbrík (41.), Nagy Zs. (50.), Varga K. (72.), Vanecek (86.)
 
HB

Aktuális hírek, események