FŐOLDAL»HÍREK
»Kettős rangadó Debrecenben!

Kettős rangadó Debrecenben!

2017-10-04 15:20

A DVSC-Haladás után DVTK-Honvéd a Nagyerdei Stadionban.Régen kettős rangadónak a labdarúgásban két-két fővárosi nagycsapat (FTC, Újpest, Bp. Honvéd, Vasas) egymás után rendezett bajnoki mérkőzéseit jelentették. Helyszínük a Népstadion volt, de 1987 tavaszán utoljára került sor ilyen eseményre. Ezt követően csak 1995 tavaszán a Kispest–Újpest és a Ferencváros–BVSC kupanegyeddöntőket lehetett egy belépővel megtekinteni a Népstadionban. Azóta alkalmanként felmerült a kettős rangadók újraélesztése, de kellő támogatottság hiányában nem valósult meg.

Most újraéledhet a hagyomány, méghozzá vidéken, ahol még soha nem rendeztek kettős rangadót, vagyis a magyar labdarúgás történetében erre először kerül sor, ráadásul éppen Debrecenben, a Nagyerdei Stadionban október 21-én: 15.30 órától a DVSC-Haladás, 18 órától a DVTK-Honvéd meccset nézhetik meg a szurkolók!

Ma ezzel kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót a Nagyerdei Stadion sajtótermében. Az eseményen részt vett dr. Róka Géza, a DVSC Futball Zrt. cégvezetője, Szabó Tamás, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője, Páll László, a Debreceni Nagyerdei Stadion-üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója, és Paróczai Sándor, a Budapest Honvéd és a DVSC egykori válogatott játékosa. A sajtótájékoztatót Csubák Zoltán vezette le.

Dr. Róka Géza elmondta, szeretnék a hagyományt újraéleszteni, hiszen harminc évvel ezelőtt rendeztek utoljára kettős rangadót. Az esemény különlegessége, hogy a jegyek és a bérletek mindkét mérkőzésre érvényesek lesznek. Két szervezője – a két hazai klub - lesz a rendezvénynek, de a két eseményt egy rendezőcég biztosítja, a Roy 96 Bt. A cégvezető kéri a szurkolókat, jöjjenek ki minél többen október 21-én a Nagyerdei Stadionba.Páll László reméli, hogy a szurkolók megtalálják a közös hangot, és úgy gondolja, mindenki jól szórakozik majd. Ahogy a két klub rendelkezésre bocsájtja a végleges székbeosztást, megkezdik a jegyek árusítását. Szabó Tamás háláját fejezte ki, mert a debreceni kollégák lehetőséget biztosítottak arra, hogy egy különleges este jöhessen létre, ami vélhetően nagy élményt jelent majd mindenkinek, aki kilátogat.Paróczai Sándor a DVSC és a Honvéd egykori labdarúgója korábban sok kettős rangadón vett részt, és mint elmondta, ilyenkor mindig fantasztikus hangulat volt, ezért örül, hogy feléledt a hagyomány.

Képíró János úgy fogalmazott: a legnagyobb szurkolótáborok lesznek a stadionban, a biztonsági cég megpróbálja úgy előkészíteni a területet, hogy minden tábor megfelelően legyen elhelyezve, betartva a szigorú szabályokat. A kettős rangadó csak a D-szektoros bérletesek helyeit érinti, de ők még jobb helyről nézhetik majd a két találkozót. A szervezéssel kapcsolatban lesz majd egy részeltesebb beszámoló is.

A végén mindenki egységesen úgy fogalmazott, hogy körülbelül tízezer szurkolót és pokoli hangulatot vár.

Az ilyen rendezvények egyébként mindig magyar sajátosságnak számítottak, más országokban nem volt jellemző.


Aktuális hírek, események