FŐOLDAL»HÍREK
»Kétgólos győzelem az Aarhus ellen

Kétgólos győzelem az Aarhus ellen

2017-02-04 22:30

Együttesünk Holman Dávid és Frank Feltscher góljával 2-0-s győzelmet aratott a dán csapat felett.

 
A mai estén tovább folytatódott együttesünk számára az Atlantic Kupa, ezúttal az ötszörös dán bajnok, az Aarhus GF ellen léptünk pályára. A rangos torna első találkozóján 1-0-s vereséget szenvedtünk a Djurgardenstől, ám jelenlegi ellenfelünk sem tudott győzni, a Rijekától kapott ki 3-0-ra. A találkozót - csakúgy mint a Djurgardens ellen - ezúttal is a Bela Vista Stadionban rendezték.
 
Leonel Pontes két új igazolásunknak, Frank Feltschernek és Haris Handzicnak is a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a mai találkozón, azonban nem számíthatott Justin Mengolóra, aki az Atlantic Kupa első összecsapásának bemelegítése közben sérült meg.  
 
Az időjárás nem volt kegyes a csapatokhoz, szakadó esőben indult kilencvenperces útjára a labda, de szerencsére később megszűnt az "égi áldás". A 7. percben Holman indította tökéletes ütemben Venturát a bal szélen, a fiatal játékos közelről lőtt, de mellé. Néhány minutummal később egy szabadrúgás utáni kavarodást követően Szatmári próbálkozott 10 méterről, a labda a kapu mellett hagyta el a játékteret. Mezőnyfölényben futballoztunk, folyamatosan próbáltunk helyzeteket kialakítani. A 36. percben aztán megszerezte a vezetést a Loki! Tőzsér kiváló ütemben indította Holmant, aki egészen a kapuig menetelt a labdával, majd kilőtte a hosszú alsót. Szűk tíz perccel később megduplázta előnyét együttesünk: Holman harcosan szerzett labdát középen, majd passzolt Feltschernek, aki gyönyörűen lőtt a bal alsó sarokba.
 
A szünetben a kapuban cserélt Leonel Pontes, Braniszlav Danilovicsot Verpecz István váltotta, majd nem sokkal később Holman helyett Osváth érkezett. Az 56. percben ellenfelünk előtt is adódott egy nagy lehetőség, Petersen lövését védte Verpecz, a kipattanót pedig fölé lőtte a dánok csatára. Az 59. minutumban újabb dán-próbálkozás, Olsen 11 méterről nem talált kaput. Négyes csere a Lokinál a 70. percben, Handzic, Feltscher, Szatmári és Jovanovic hagyta el a pályát, Szilvási, Takács, Ferenczi és Kóródi érkezett. Az elmúlt percekben egyébként nem alakult ki nagyobb helyzet, leginkább a mezőnyben folyt a játék. A 73. percben Ventura lőtt ballal 20 méterről, a kapus fogta a labdát. A 81. minutumban Lundingot ugratták ki a társak, Verpecz azonban újfent hárított.
 
Ezzel a győzelemmel a csoportunk második helyét szereztük meg, amellyel eldőlt, hogy a másik csoport második helyezettjével, a Shakhtar Donyeck együttesével játszunk az Atlantic Kupa harmadik helyéért. A találkozót február 6-án, hétfőn rendezik 16 órától.
 
Atlantic Cup
DVSC – Aarhus 2–0 (2-0)
 
Bela Vista Stadion. Vezette: Dubravsky (Podany, Melichar)
DVSC: Danilovics (Verpecz, 46.) – Jovanovic (Kóródi, 70.), Szatmári (Szilvási, 70.) Brkovics, Barna – Feltscher (Ferenczi, 70.) Tőzsér, Szekulics, Ventura (Könyves, 83.) – Holman (Osváth, 52.) – Handzic (Takács, 70.)
Aarhus: Steffen – Thogersen, Khodzhaniazov (Sverisson, 84.), Christensen, Buur – Stage (Gribenco, 73.) – Petersen, Olsen, Bjarnason, Junker (Lunding, 71.) – Zacho (Kaastrup, 73.)
Gribenko
Gól: 1-0 Holman (36.), 2-0 Feltscher (44.)
 
(H.B.)

Aktuális hírek, események