FŐOLDAL»HÍREK
»Jó mérkőzésen győzött a Loki

Jó mérkőzésen győzött a Loki

2016-04-23 19:51

A DVSC-TEVA 3-1-re nyert a Diósgyőr ellen a bajnokság 32. fordulójában.

A 2015/2016-os szezon utolsó hazai mérkőzését játszotta a DVSC-TEVA, az ellenfél pedig a Diósgyőr volt. A találkozó előtt az európai focihét alkalmából pályára vonultak a speciális olimpikonok. A Nagyerdei Stadionban Debrecen Fogyatékosokat Ellátó Intézményének lakóit üdvözölhettük. Ez a találkozás az integrációt erősíti, és a szolidaritást fejezi ki az értelmi fogyatékossággal élő emberekkel szemben, ezzel elősegítve a társadalmi szemléletváltozás előremozdítását.

Minden szezon végén a hagyomány szerint sor kerül a DVSC egykori kitűnő játékosáról, Zilahi Zoltánról elnevezett vándorserleg átadására, amellyel a bajnoki év legjobb debreceni játékosát jutalmazzák. Idén a szakmai zsűri Mészáros Norbertet találta a 2015/2016-os bajnokság legjobb Loki játékosának, akinek Zilahi Péter, a legendás csatár testvére adta át a díszes serleget Szilágyi Sándor cégvezető kíséretében.

Ezzel még nem volt vége a díjátadásnak, mert dr. Horváth Zsolt átvehette a Havrics Galéria festményét abból az alkalomból, hogy az Újpest ellen századszor szerepelt NB I-es mérkőzésen.

Nagy iramban zajlott a találkozó, lerohantuk a vendégeket, akik foggal-körömmel védekeztek. Beszorultak kapujuk elé, és próbálták meghiúsítani a Loki akcióit. A 8. percben Bódi Ádám szabadrúgásánál Radosnak kellett nagyot védenie, majd egy szenzációs támadás végén vezetést szerzett együttesünk: Takács Tamás indult meg a bal oldalon, pontos labdát adott a túloldalon érkező Jovanovicnak, aki 9 méterről a hálóba lőtt. Nem sokkal később már kettővel ment a Loki, amikor egy jobb oldlai szöglet után Varga József közeli fejesét még bravúrral védte Rados, de a kipattanót Takács Tamás kíméletlenül bevágta. Nagy lelkesedéssel futballoztunk, és látványos támadásokat vezettünk, csak a befejezések sokszor pontatlanok voltak, ezért nem lett nagyobb a különbség. Ráadásul a félidő végéhez közeledve egyre inkább feljött a Diósgyőr, és a szünet előtt két perccel Egerszegi révén szépítettek is a vendégek.

A második játékrészt is nagy elánnal kezdtük, a DVTK pedig kontrázni próbált, de nagy helyzet egyik oldalon sem alakult ki. Az iram továbbra is nagy volt. A 69. percben sikerült növelnünk az előnyt, Bódi Ádám jó 30 méterről, kissé balról talált a hálóba szabadrúgásból. Ezután még volt több nagy helyzetünk, és a Diósgyőr is majdnem szépített. A szurkolók élvezték a mérkőzést, hiszen szép támadásokat, nagy iramot és küzdelmet láthattak, valamint helyzeteket. A találkozó 3-1-es Loki-sikerrel ért véget, szépen búcsúzott tehát a DVSC-TEVA a hazai közönségtől.

OTP Bank Liga, 32. forduló
DVSC-TEVA – Diósgyőri VTK 3-1 (2-1)

Nagyerdei Stadion, 3286 néző. Vezette: Szabó Zs. (Bozó, Becséri)
DVSC: Verpecz - Lázár, Mészáros, Brkovics, Korhut - Bódi, Varga J., Jovanovic, Djelmic (Ferenczi 61.) - Holman (Tisza 79.) - Takács T. (Kulcsár 85.)
DVTK: Rados - Okuka, Lipták, Tamás, Nemes – James (Kovács G. 71.), Egerszegi – Bacsa (Ternován 73.), Bognár I. (Szabó B. 85.), Barczi - Novothny
Gól: 1-0 Jovanovic (13.), 2-0 Takács T. (19.), 2-1 Egerszegi (43.), 3-1 Bódi (69.)
Sárga lap: Okuka (33.), James (45.+1.), Jovanovic (55.), Nemes (67.), Novothny (83.), Kulcsár (91.), Lipták (91.), Korhut (91.)

Aktuális hírek, események