FŐOLDAL»HÍREK
»Egy pont a Honvéd ellen

Egy pont a Honvéd ellen

2019-04-13 18:54

A DVSC 1-1-es döntetlent játszott a Kispestiek ellen.Bajnoki rangadót játszott ma egymással a DVSC és a Budapest Honvéd az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, hiszen mindkét csapat a dobogóért van harcban. A forduló előtt a Loki négy ponttal volt a kispestiek előtt, és azzal a céllal léptek pályára a mieink, hogy a különbség még nagyobb legyen.

Rögtön a 2. percben egy lehetőség adódott a Loki előtt: Bódi 25 méterről végzett el szabadrúgást, a labda a jobb kapufa mellett ment el. Pár perccel később vezetést szerzett a Honvéd, méghozzá büntetőből. Bényei Balázs meglökte Holendert a 16-oson belül, Karakó játékvezető 11-est ítélt, amit a „sértett” értékesített. A 12. percben Ferenczi ugratta ki Takácsot, akinek lövését Gróf védte. Nagy volt az iram, és kiegyenlített játék folyt a pályán. A 21. percben egy debreceni szöglet után Gróf ütötte ki a labdát, illetve a másik oldalon Gazdag passza után N'Gog lövését fogdta Nagy Sándor. A 32. percben egyenlített a DVSC! Bényei vitte fel a labdát, és a kaputól 15 méterre lévő Csőszhöz passzolt, ő pedig a bal alsóba bombázott. A hazaiak próbáltak még nagyobb fokozatra kapcsolni, Nagy Sándornak kétszer is védenie kellett, de a Loki előtt is adódott helyzet (Csősz lőtt fölé).

A második félidőből 9 perc telt el, amikor Haris Attilát buktatta Batik Bence a 16-oson belül, ám Karakó játékvezető nem ítélt 11-est. Az 59. percben megfogyatkoztak a hazaiak, miután Nagy Gergely megkapta második sárga lapját. Rá két percre hatalmas Loki-helyzet maradt ki: Haris 7 méterre a Honvéd kapujától, senkitől sem zavarta lőhetett, de mellé ment. Mezőnyfölényben futballoztunk, több támadást indítottunk, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Az utolsó néhány perc izgalmasra sikerült, hiszen mindkét oldalon voltak nagy lehetőségek. A 90. percben Bódi Ádám közel állt hozzá, hogy megszerezze a Lokinak a győzelmet érő gólt, ám szabadrúgásból a kapufát találta el, a hosszabbításban pedig a Honvéd hagyott ki ziccert.  

OTP Bank Liga, 28. forduló
Budapest Honvéd – DVSC 1-1 (1-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2182 néző. Vezette: Karakó (Ring, Szert)
Honvéd: Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Fousseni (Ben-Hatira 83.), Nagy G., Heffler, Gazdag, Uzoma – Ngog (Danilo 58.), Holender (Májer 92.)
DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Tőzsér - Bódi, Haris (Damásdi 82.), Csősz, Varga K. (Avdijaj 72.) - Takács T. (Zsóri 63.)
Gól: 1-0 Holender (11-esből, 5.), 1-1 Csősz (32.)
Sárga lap: Lovrics (8.), Heffler (27.), Uzoma (30.), Kinyik (34.), Batik (48.), Nagy G. (50.), Bényei (57.), Varga K. (65.), Zsóri (75.), Kamber (78.)
Kiállítva: Nagy G. (59.)

Aktuális hírek, események