FŐOLDAL»HÍREK
»Herczeg András: Az is sokat jelent, hogy egyáltalán gondoltak rám

Herczeg András: Az is sokat jelent, hogy egyáltalán gondoltak rám

2018-01-08 12:00

A Nemzeti Sport interjúja a DVSC vezetőedzőjével, Herczeg Andrással.– Hogy áll a szavazás?
– Milyen szavazásra gondol? – kérdezett vissza Herczeg András, a DVSC vezetőedzője.

– Feltételezem, nem most értesül arról, hogy egyike annak az öt személynek, akit jelöltek az év sportembere címre Debrecenben.
– Jó érzés és egyben megtiszteltetés is, hogy felkerültem a listára, ugyanakkor valamit nem szabad elfelejteni: az, hogy gondoltak rám, a csapat szereplésének is szól. Tarthattam volna én bármilyen jó edzéseket a magunk mögött hagyott esztendőben, ha a DVSC sorban szenvedi el a vereségeket, aligha jutok bárkinek is az eszébe.

– A klub honlapja szerint vasárnap délután négy órakor a szavazatok harminchét százalékát Herczeg András szerezte meg, és ezzel – sorrendben – az atléta Kozák Lucát, a kosaras Molnár Andrást, az uszonyos úszó Senánszky Petrát és a gyorkorcsolyázó Nagy Konrádot is maga mögé utasítja.
– Tudok róla, de még változhat az állás. Őszintén mondom, már az is sokat jelent, hogy egyáltalán gondoltak rám, és ha végül nyernék, az még boldogabbá tenne.

– Azt tudja, hogy ebben az esztendőben jubileumot ünnepelhet?
– Így hirtelen nem ugrik be, mire gondol...

– Nyáron lesz negyven esztendeje, hogy a Debrecen játékosaként bronzérmet vehetett át az NB II-es bajnokság végén.
– 1978... Valóban negyven éve már, hogy Teleki Gyula irányításával harmadikok lettünk a húszcsapatos mezőnyben. Abban az idényben kevesebbet játszottam, persze ettől még szép emlék a bronzérem.

– Lassan a Lokinál is kezdődik a munka, ám mielőtt a felkészülésről beszélnénk, árulja el, sikerült kikapcsolódni a szabadság alatt?
– Néhány napra el tudtam engedni a futballt, ám nagyon hamar azon kaptam magam, hogy alig várom, a televízió adjon valamilyen mérkőzést. Valamennyi bajnokságnak megvan a sajátossága, a spanyolt a technikás stílus jellemzi, Angliában elképesztő az iram, a Bundesligában pedig hihetetlen a precizitás. Nem tagadom, nemegyszer órákig a képernyő előtt maradtam.

– Január tizenegyedikén állapotfelméréssel indul a DVSC felkészülése. A folytatásban mire számíthatnak a labdarúgók?
– Munkás napok, hetek következnek. Nyilván más a téli felkészülés, mint mondjuk húsz évvel korábban, de ettől még a lényeg nem változott: próbáljuk azt az alapot megteremteni, amire lehet építeni a tavasz folyamán.

A teljes interjú itt olvasható


Aktuális hírek, események