FŐOLDAL»HÍREK
»Három forduló után az első helyen áll a DVSC Esport csapata

Három forduló után az első helyen áll a DVSC Esport csapata

2017-12-07 14:10

Az interjúból az is kiderül, hogy a csapatnak milyen tervei vannak a jövőre nézve.A DVSC is belépett a FIFA18 Magyar Bajnokságába, miután felkaroltak egy korábbi Pro Clubs együttest. A másodosztályban kezdhették meg a menetelést, és egyelőre rendkívül sikeresnek mondható a projekt, hiszen vezetik a tabellát három forduló után. Az oda-visszavágós rendszer miatt már 6 mérkőzést lejátszottak, 5 győzelem és 1 döntetlen a mérlegük, 31 lőtt és 6 kapott gól mellett. Az esport1.hu a hirtelen jött DVSC Esport csapat megalakulásának körülményeit járta körül a Loki marketingvezetője, Jeney Domokos közreműködésével.

Az MTK Budapest és a DVTK belépett az esportba. Ez hozta meg a kellő motivációt a DVSC-nek is, vagy már eleve tervezte ezt a lépést a sportklub?

- Egyre nagyobb volt az érdeklődés a szurkolók részéről az eSport iránt, azon belül is pedig a FIFA játékkal kapcsolatban. Már több, mint egy éve heti rendszerességgel rendeztünk FIFA bajnokságot, melynek a Nagyerdei Stadionban található Red & White klub adott otthont. Ezután mi is megvizsgáltuk ezt a témát, majd miután sikerült két kiváló csapatvezetőt megtalálnunk, Lovász Tamás és Majer Gábor személyében, úgy döntöttünk, mi is belevágunk az e-sport világába!

Megalakult a klub esport szakosztálya is? Miként épül fel és milyen pozíciók vannak a szervezeten belül ezen a téren?

- Labdarugó klub vagyunk, nálunk nincsenek szakosztályok, mint más kluboknál, ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy a DVSC Futballszervező Zrt. a FIFA Pro Club magyar bajnokságában DVSC Esport néven csapatot indított. Mint említettem, a csapat két vezetője Lovász Tamás és Majer Gábor, ők felelnek a teljes szakmai munkáért, míg a klubunk részéről, folyamatosan, napi szinten én magam tartom velük a kapcsolatot.

Adta magát a múlt és ezért esett a választás a FIFA18-ra? Tervezik-e más játékokban is csapat indítását a jövőben?

- Mint említettem, mi labdarúgó klub vagyunk, ebből kifolyólag a labdarúgás az egyetlen sportág, amivel foglalkozni kívánunk, de látva a rohamos fejlődését az e-sport világának, nem zárkózunk el a többi játéktól, de egyelőre nincs tervben.

Hogyan és miként sikerült kiválogatni a játékosokat, és kik alkotják a DVSC FIFA18 együttesét?

- A játékosok kiválasztása nem volt nehéz számunkra, mivel a csapat nagy része már együtt játszott eddig is. A DVSC Esport csapata előtt mi a FIFA Addicts HU csapat néven játszottunk. Nyilván erősíteni kellett a csapatot néhány poszton, az új játékosokat fórumokon, Facebook csoportokban toborzó posztok alapján találtuk meg. Amint hivatalosan is DVSC Esport lett a csapatunk neve, akkor több jelentkező is írt nekünk, hogy szeretne csatlakozni a csapatunkhoz, ezen dolgok alapján alakult ki a mostani keretünk.

Mit kínál a DVSC a FIFA18 csapatának, illetve miben tudja segíteni a játékosokat a sikeres felkészülést illetően?

- Amit a DVSC kínál a csapatunk számára, az feketén-fehéren le van írva a szerződésünkben. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ugyanis a DVSC mindenben segíti a csapatunkat. De nézzünk néhány konkrétumot:

- Több hírportál is megjelenítette a megalakulásunkról készült cikkünket, ezáltal sok-sok ember tudta meg, hogy létezik a DVSC Esport csapata
- A DVSC saját hírcsatornáikon kiemelten foglalkozik a csapatunkkal.
- Segítik a DVSC Esport hivatalos Facebook-oldalát, saját tapasztalataikkal és olyan dolgokkal, amikkel több emberhez el tud jutni az oldalunk. Mi sem mutatja ezt jobban, mintsem az, hogy November 17-én indított oldalunk jelen pillanatban 649 követővel rendelkezik.

Milyen terveik vannak a FIFA-val kapcsolatban a jövőre nézve?

- Elsődleges célunk nyilvánvalóan az első osztályba való feljutás és minél tovább eljutni a Magyar Kupában. Hosszú távú céljaink pedig a sikeres feljutást követően megragadni az első osztályban, majd a továbbiakban, a nemzetközi kupában való indulás kiharcolása. Köszönjük a lehetőséget!

Forrás: esport1.hu

 


Aktuális hírek, események