FŐOLDAL»HÍREK
»Három év után lett ismét dobogós a Loki

Három év után lett ismét dobogós a Loki

2019-05-20 09:15

A 2018-2019-es szezon összegzése.Véget ért a 2018-2019-es bajnokság, az utolsó pillanatig kiélezett küzdelem folyt a harmadik helyért, amelyet végül a DVSC szerzett meg, miután a záró fordulóban remek teljesítménnyel 4-1-re legyőzte a Paksot, és már biztos, hogy az Európa-liga selejtezőjében vehet részt. Utoljára a 2015-2016-os sorozatban lett bronzérmes a hajdúsági alakulat.

Nagyon jól kezdtük a bajnokságot, hiszen az első öt fordulóban veretlenek maradtunk, utána jött egy apró hullámvölgy, majd a 10. fordulóban magára talált a csapat, 2-2-es döntetlent játszott a Groupama Arénában, amelyet két hazai siker követett. Ezt követően hol jobban, hol kicsit gyengébben szerepelt a gárda, de pontszámban sosem szakadt le nagyon a dobogós helyen állóktól. A tavaszi idényt már a harmadik helyről vártuk. Az Újpesttel és a Honvéddal voltunk versenyben a dobogóért, végül két ponttal előztük meg a kispestieket és hárommal a lilákat.

A legemlékezetesebb találkozó kétségkívül a Ferencváros elleni volt a 21. fordulóban. A Nagyerdei Stadionban rendezett rangadón a vendégek szereztek vezetést a 30. percben, a 83. minutumban Tőzsér Dániel 11-esével egyenlítettünk, majd jött a csereként beállt Zsóri Dániel, hogy a 93. percben ollózós góllal megszerezze a győzelmet a Lokinak.

A DVSC egyébként a szezonban 14 alkalommal győztesen hagyta el a pályát, 9-szer döntetlent játszott és 10-szer kapott ki, összesen 44 gólt szerzett és 39-et kapott.

A bajnokságot a Ferencváros nyerte, a Videoton a második, míg az MTK és a Haladás búcsúzott az NB I-től, így velük a következő szezonban már nem találkozunk. Feljutott a Zalaegerszeg és a Kaposvár.

A 2018-2019-es szezon végeredménye


Aktuális hírek, események