FŐOLDAL»HÍREK
»Fontos, hogy erősödjön a Loki-család szemlélet

Fontos, hogy erősödjön a Loki-család szemlélet

2017-12-19 11:15

Herczeg András értékelte az őszi szezont, emellett a célokról is beszélt.A DVSC labdarúgócsapata csodálatos őszi szezont tudhat maga mögött, a harmadik helyről várja a bajnokság második részét, emellett bejutott a Magyar Kupa nyolcaddöntőjébe. Nemcsak a sikeres szereplés az említésre méltó, hanem az is, hogy egy szerethető, helyi kötődésű labdarúgókból álló gárda alakult ki. A Loki vezetőedzője, Herczeg András értékelte az elmúlt közel fél évet.

- Nyáron egy újjáalakult csapat kezdte meg a felkészülést. Az edzőmérkőzéseken jó eredmények születtek, és mindenki várta, mire lesz képes a debreceni játékosokra épülő keret.

- Az edzőmérkőzések valóban jól sikerültek, azonban mindig hangoztattam, hogy a tétmeccsek döntik el, hol tartunk. Az első találkozón, a Mezőkövesd ellen hazai pályán elszenvedett vereség mégis nagy pofon volt. Akkor azt gondoltam, talán egy kisiklás történt, de a második összecsapás, a Haladás elleni megmutatta, hogy változtatni kell. A Paks és a Ferencváros ellen már látszott, hogy stabilabbak vagyunk, akár meg is nyerhettük volna mindkét találkozót. Igazából a Videoton elleni bajnoki után álltunk össze, akkor kezdett el a csapat jobban teljesíteni.

- Annyira, hogy sorra nyertük a meccseket, és nem akármilyen sorozatot produkáltunk. Jelenleg a harmadik helyen állunk, amit senki sem gondolt volna a tavalyi rosszul sikerült idény után.

- Kellemes meglepetés mindenki számára a szereplésünk, és úgy érzem, játékban is sokat léptünk előre. Öröm számomra, hogy a visszajelzések alapján a hazai mérkőzések után általában elégedetten mentek haza a szurkolók. Ki kell emelnem, hogy nagyon intelligens emberekből álló csapat jött össze. A labdarúgók a mérkőzéseken belül nagyon jól reagáltak a különböző játékhelyzet változásokhoz, felállási formákhoz. Egységes, jó szellemiségű gárda alakult ki, ami elengedhetetlen a jó szerepléshez. Ebben nagy szerepe van a tapasztaltabb labdarúgóknak, Tőzsér Dánielnek, Tisza Tibornak és Mészáros Norbertnek, akik jól fogják össze a társaságot. Az is sokat elárul, hogy a Ferencváros és a Videoton után a legtöbb gólt rúgtuk és a legkevesebbet kaptuk. Nemcsak a játékosok, hanem a kollégáim, valamint a technikai személyzet munkáját is szeretném megköszönni, mert ők is nagyon sokat segítettek és hozzátettek a jó szerepléshez. Egy nagyon jó stáb állt össze.

- Az eredményesség mellett fontos megemlíteni, hogy kialakult egy szerethető csapat, amelyik minden meccsen odateszi magát, és elszántan küzd a győzelemért.

- Örülök, ha így látják, és nyilván a játékosok is érzik ezt. Büszke vagyok a csapat eredményeire és teljesítményére. A DVSC mindig akkor szerepelt jól, amikor több debreceni kötődésű labdarúgóra épült a keret. Mindig kell egy helyi magnak lennie, ami az öltözőben és a pályán is jelen van. A kezdőben rendszeresen hat-hét, de előfordult, hogy nyolc debreceni játékos lépett pályára. Olyanok is bemutatkoztak újoncként, akik nem a legfiatalabb kategóriába tartoznak, de itt nevelkedtek, és bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. A régebb óta itt futballozó és az újonnan érkezett labdarúgók is sokat tettek hozzá a jó szerepléshez. Azt gondolom, nagyon jó a tapasztaltabb és a fiatalabb játékosok közötti arány.- Úgy tudom, a DVSC felnőtt csapatának szakmai stábja többször is tartott edzést utánpótlás játékosoknak... 

- Igen, a fiatalabb korosztály tehetséges labdarúgóinak tartottunk foglalkozást, és a jövőben is ez a terv. Emellett szeretnénk, hogy a DVSC játékosai részt vegyenek az utánpótlás edzésein. Fontos, hogy erősödjön a Loki-család szemlélet, mert a kisebbeknek hatalmas öröm, ha a példaképeik jelenlétében edzhetnek, de az első csapat labdarúgói is nagyon szívesen vannak közöttük. Csak egy példát mondanék: az U15-ös gárda egy pénteki napon bajnoki meccset játszott, amit meg is nyert. Tőzsér Daniék a mérkőzés után az öltözőfolyosón várták a gyerekeket, akiknek sorban gratuláltak. A Mikulás nap hetében pedig minden kisebb korosztályhoz személyesen ellátogattak a labdarúgók.

- Hogy alakul a téli felkészülés?

- A játékosok házi feladatot kaptak, amelyben meg van szabva, hogy melyik napon mit kell csinálniuk. Ebben vannak különféle futó-, stabilizációs és mobilizációs feladatok. Január 11-én és 12-én a SET központban terheléses vizsgálatok lesznek, majd a következő héten már elkezdődik a felkészülés. Tervbe van véve egy edzőtábor, és természetesen több edzőmérkőzést játszunk majd.

- Örök kérdés egy szezon előtt: várható erősítés?

- Az edzők már csak olyanok, hogy mindig szeretnének igazolni, de ez a klub lehetőségeitől is függ.

- A tavaszi szezontól mit vár?

- Jó lenne megtartani ezt a pozíciót, és a Magyar Kupában minél tovább menni, viszont azt látni kell, hogy nagyon komoly riválisok vannak, hiszen a Honvéd, az Újpest, a Diósgyőr, a Vasas, a Paks szintén a dobogón szeretne végezni, és jól teljesíteni a kupában, tehát nagy versenyfutás lesz. A legutóbbi mérkőzésen sajnos két játékosunkat, Ferenczi Jánost és Aleksandar Jovanovicot kiállították, nélkülük kell kezdeni a tavaszi szezont. Főleg utóbbi játékos négymeccses eltiltása nagy érvágás. Fontos lesz, miként tudjuk megoldani a kiesett labdarúgók helyettesítését, illetve az is lényeges, hogy ne legyenek eltiltottjaink, és a sérülések is elkerüljenek bennünket, hiszen ez is befolyásolhatja egy gárda szereplését. Remélem, sikeresen alakul a tavasz is, és az idény végén a drukkerek büszkék lehetnek a csapatra. Végezetül szeretném megköszönni a szurkolók támogatását, egyúttal szeretnék mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánni!
Nyitrai Daniella


Aktuális hírek, események