FŐOLDAL»HÍREK
»Emberhátrányban is nyerni tudott a Loki Mezőkövesden

Emberhátrányban is nyerni tudott a Loki Mezőkövesden

2016-08-07 19:55

Kuti Krisztián fejesgóljával 1-0-ra nyert a DVSC. A 61. percben Tiszát kiállították.

A múlt heti, Gyirmót elleni mérkőzés (4-0-s Loki-sikerrel ért véget) után ismét egy újonccal találkozott a DVSC az OTP Bank Ligában, ezúttal a Mezőkövesd volt az ellenfél. Erre a találkozóra is Herczeg András és segítői készítették fel a csapatot, hiszen az új stáb a tervek szerint jövő héten áll munkába.

A borsodiak jól kezdték az NB I-es szezont: az első fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak a Gyirmóttal, majd a Haladás elleni 1-1-el is szereztek egy pontot, az előző fordulóban pedig az MTK otthonában sikerült nyerniük 1-0-ra, így a negyedik helyről várhatták a mai találkozót.

Az első nagy helyzetre 15 percet kellett várni, ekkor egy beívelt szabadrúgás után a hazaiak védője, Hudák fejelt 14 méterről nem sokkal a jobb kapufa mellé, majd három perccel később ismét a Mezőkövesd veszélyeztetett, Danilovicsnak kellett védenie. A 20. percben a Loki előtt is adódott egy nagy lehetőség, amikor Djelmic ugratta ki Horváthot, aki ziccerbe kerülhetett volna, de középre passzolt, és a védők mentettek. A 33. percben Kink próbálkozott lövéssel, Danilovicsnak nagyot kellett védenie. A hajrában feltámadt a DVSC, nagy mezőnyfölényben játszottunk, de a támadások befejezése nem sikerült.

A második félidő elején Bacelic-Grgic távoli lövése a lécen csattant. Sok volt az apró szabálytalanság, emiatt nem alakult ki folyamatos játék. Az 55. percben vezetést szerzett a Loki! Horváth Zsolt bal oldali beadása után Kuti Krisztián a jobbösszekötő helyéről fejelt a rövid sarokba. Előnyben voltunk, de a 61. percben emberhátrányba kerültünk, ugyanis Tisza Tibor megkapta második sárga lapját, és kiállították. Ezután érthetően a Mezőkövesd próbált nyomást gyakorolni, és mezőnyfölényben is játszott, de ezzel nem tudott mit kezdeni, mert a DVSC jól védekezett, és így a hazaiak nem jutottak el helyzetig. A Loki ellenben igen, a csereként beállt Bereczki, illetve Takács előtt is adódott lehetőség. A hosszabbításban kicsit elszabadultak az indulatok, villant a sárga többször is. Próbálkozott még a hazai alakulat, de eredménytelenül. A DVSC emberhátrányban is nyerni tudott 1-0-ra a Mezőkövesd otthonában.

OTP Bank Liga, 4. forduló
Mezőkövesd Zsóry FC - DVSC 0-1 (0-0)

Mezőkövesd, 3248 néző.
Mezőkövesd: Tujvel – Vági, Hudák, Devecseri, Gohér (Sós 77.) - Egerszegi, Bacelic-Grgic – Pauljevics (Molnár 68.), Nikorec (Tóth B. 23.), Kink - Strestik
DVSC: Danilovics - Kuti, Brkovics, Mészáros, Korhut – Djelmic (Bereczki 81.), Jovanovic, Horváth Zs. (Ferenczi 85.), Szekulics – Takács (Ludánszki 93.), Tisza
Gól: 0-1 Kuti (55.)
Sárga lap: Tisza (36.), Egerszegi (37.), Horváth Zs. (78.), Takács (89.), Kink (91.), Jovanovic (91.), Danilovics (94.)
Kiállítva: Tisza (61.)

Aktuális hírek, események