FŐOLDAL»HÍREK
»Élénk érdeklődés, tavaszi bizakodás

Élénk érdeklődés, tavaszi bizakodás

2020-01-17 18:55

Évindító szurkolói ankét a stadionban - FOTÓKKAL!A DVSC Futball Zrt. péntek délután szurkolói ankétot tartott a Nagyerdei Stadionban található Red&White rendezvénytermében.

Az eseményen a klub részéről Szima Gábor elnök, dr. Róka Géza cégvezető, és az edzői stáb Vitelki Zoltán, Kriston István, Igor Bogdanovics, Erdélyi Miklós, Száraz Ádám és Cserháti Levente vett részt. A játékosokat Tőzsér Dániel csapatkapitány, Bódi Ádám, és a fiatal Baráth Péter képviselte.

A DVSC marketingigazgatója, Jeney Domokos köszöntötte a jelenlévő Loki-szurkolókat, majd bemutatta az est főszereplőit.

Klubunk elnöke megköszönte, hogy szurkolóink ilyen szép számban eljöttek az ankétra a hideg estén. Visszaemlékezett a tavalyi évre, amikor az előző szezon végén dobogón végeztünk és az Európa-ligában indulhattunk. Akkor mindenki boldog volt, hogy továbbjutottunk a Kukesi ellen, majd helytálltunk, a Torinoval szemben is. A 2019/2020-as bajnokságot jól kezdte az együttes, három mérkőzést megnyert, de sajnos megtört a lendület és nem úgy sikerült az ősz, ahogy mindannyian vártuk – értékelt az elnök, majd így folytatta: Herczeg András, aki nagyon sokat tett a DVSC-ért úgy döntött, nem folytatja tovább a munkát, így megtörtént az edzőváltás.

Ezt követően bemutatkozott Vitelki Zoltán, aki nagyon büszke, hogy a csapat edzője lehet, és ilyen játékosokkal, stábbal dolgozhat együtt – Úgy vélem, aki profi edzőnek vallja magát, és tanulással tölti szabadidejét, mindig is ilyen feladatra vár. Bízom benne, hogy idén az 50. születésnapomat jó eredménnyel ünnepelhetem majd közösen a szurkolókkal. Stabil Lokit szeretnék építeni.

Csapatkapitányunk, Tőzsér Dániel mankóval érkezett az ankétra, ugyanis a Nyíregyháza elleni edzőmeccsen bokasérülést szenvedett. A játékos hosszabb kényszerpihenőre kényszerül, hisz előreláthatólag hétfőn megműtik.

Bódi Ádám szerint meccsről meccsre kell lépegetni. Neki új szerep a mostani, hisz még nem állt ennyire lent a tabellán, és nem is szeretne az alsóházban végezni a csapattal. Maximumot nyújtana, hogy minél jobb eredményt érjen el az együttes.

Saját nevelésű labdarúgónk, az utánpótlás válogatott Baráth Péter ősszel került fel a DVSC első keretéhez. - Eleinte kicsit megilletődött voltam az edzéseken, de mindenki közvetlen volt velem, és én is hamar megtaláltam a közös összhangot a társaimmal. Tanácsokkal láttak el, amiket szem előtt tartok, és úgy gondolom, sikerül egyre jobban felvennem a versenyt. Bízom benne, Vitelki Zoltánnál is jó benyomást keltek, és hamar be tudok mutatkozni az első csapatban.

A szakmai stáb tagjai, Kriston István, Igor Bogdanovics, Erdélyi Miklós, Száraz Ádám és Cserháti Levente elmondták, milyen feladatot látnak el az együttesnél. Mindannyian bizakodóak a tavaszi szezonnal kapcsolatban.

Ezt követően a szurkolók tehették fel kérdéseiket. Az egyik drukker arra volt kíváncsi, hogy Vitelki Zoltán milyen focit vár a DVSC-től a jövőben. Vezetőedzőnk szerint az a legfontosabb, hogy a gárda győzelemre törekedjen, kreatívan játsszon, minél magasabban próbáljon labdát szerezni, míg a védekezést még tudatosabbá tegye.

Szima Gábor a klub költségvetését részletezte. Elmondta, hogy a DVSC-nél évek óta 1,2 milliárd forintból próbálják kihozni a maximumot. – A Leonel Pontes-éra után az volt a célkitűzés, hogy saját nevelésű, debreceni, lehetőleg magyar futballistákra alapozzuk a klubot. Ez egy helyes út, és továbbra is erre törekszünk, ezért van az első csapatnál például Pintér Ádám vagy Baráth Péter. Persze lesznek külföldi játékosok a klubnál, de ők azok a labdarúgók, akikkel hosszú távon képzeljük el a jövőt.

Az elnök kiemelte, két dologra nagyon büszke, a sportsikerekre, és arra, hogy a DVSC mindig stabil anyagi lábakon állt.

Többen kíváncsiak voltak; miért váltunk meg Ujvárosi Ádámtól. - A fiatal védő szeretett volna váltani, mi lehetőséget adtunk neki erre, hisz belátható időn belül nem tudott volna bekerülni a kezdőcsapatba. Sokat kell fejlődnie ahhoz, hogy belső védőként futballozni tudjon az NB I-ben – fogalmazott Szima Gábor.

Arra a kérdésre, lesz-e igazolás a télen, ugyancsak az elnök válaszolt. – Két labdarúgót szeretnénk megszerezni, remélem, minél hamarabb sikerül Debrecenbe hozni őket.

Tőzsér Dániel csapatkapitányról Vitelki Zoltán elmondta, hogy egy nagy múlttal rendelkező játékosnak tartja, akinek karakterére is nagy szüksége van a csapatnak. Meg kell oldani a pótlását olyan emberrel, aki tud olyan teljesítményt nyújtani, mint ő. Ez nem egyszerű, de a stáb feladata lesz a megfelelő pótlás. Továbbá az a legfontosabb, hogy a Loki három ponttal nyissa a szezont.

A csapatkapitány is kapott egy kérdést, hogy szeretné-e folytatni pályafutását a szezon után is. – Leginkább arra koncentrálok, hogy sikerüljön a műtét, és újra egészséges legyek. Támogatom a csapatot, ahogy felépülök, elnök úrral leülök, és megbeszéljük, hogyan tovább. De az én személyem most lényegtelen, hisz az a legfontosabb, hogy elinduljon felfelé az együttes.

 Mint ismert, az Újpest FC elleni szezonnyitó két órával később kezdődik az eredeti időponthoz képest. Dr. Róka Géza elmondta, a szurkolók miatt történt a módosítás. A Debreceni Sportcentrum kérésére január 25-én, jövő hét szombaton 19 órától lesz a DVSC-Újpest találkozó. Ennek oka, hogy rövidpályás gyorskorcsolya Eb zajlik a Főnix Csarnokban, és a szervezők arra törekszenek a DVSC-vel együtt, hogy minél több Loki-szurkoló is ki tudjon látogatni a sporteseményekre.

Egy szurkoló Igor Bogdanovicsot kérdezte, milyen tervei vannak a jövőben. – Nagyon örültem, hogy tavaly nyártól lehetőséget kaptam a DVSC NB I-es csapatánál, rögtön bele is vágtam a munkába. Bízom benne, hogy a tavaszi eredmények jobbak lesznek, és feljebb kerülünk a tabellán. Ősszel is jól éreztem magam az előző stáb tagjaként, és most is ugyanezt mondhatom. Mindent megteszek, hogy jól végezzem a dolgom, hisz a piros-fehér szín a legfontosabb számomra.

Az ankétot elnökünk, Szima Gábor zárta. - Arra kérem a szurkolókat, higgyenek abban, hogy a DVSC vezetősége jó döntést hozott. Két hét után mondhatom, hogy a csapatnak nagyszerű vezetőedzője van. A szakmai stáb tagjai is a legjobbak, akik a DVSC-nél dolgozhatnak jelen pillanatban. Egészen biztos vagyok benne, hogy jobb és eredményesebb futballt játszunk tavasszal, és remélem, sokan kijönnek majd a stadionba a Loki-meccsekre.


Aktuális hírek, események