FŐOLDAL»HÍREK
»Kikaptunk az Újpesttől

Kikaptunk az Újpesttől

2018-03-10 16:20

Csapatunk 2-1-es vereséget szenvedett a lila-fehérektől a Nagyerdei Stadionban.A DVSC az Újpest FC-t fogadta szombaton délután a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 22. fordulójában. Mind a két fél számára nagy tétje volt a találkozónak, hisz a fővárosiak egy esetleges sikerrel beértek volna bennünket a tabellán. A mai nap eltiltás miatt Szatmári Csaba és Aleksandar Jovanovic, betegség miatt Ioan Filip, míg sérülés miatt Justin Mengolo hiányzott a Lokiból.
 
Az összecsapás egyperces gyászszünettel kezdődött a 83. életévében elhunyt Palotai Károly emlékére, aki olimpiai bajnok labdarúgó, majd kitűnő játékvezető volt.
 
A meccs előtti kezdőrúgást a Loki lelkes szurkolója, Csürke Gábor végezte el, aki 70. születésnapjára kapta ezt az ajándékot.
 
A 6. percben hatalmas hazai lehetőség maradt ki, miután Takács kapott kitűnő indítást, a tizenhatoson belül azonban rosszul ért labdához, így oda lett a helyzet. Három perccel később az Újpest is betalálhatott volna, de Diallo 18 méterről leadott lövése nem talált kaput. A 13. percben Mészáros indította Takácsot, aki kissé kisodródva próbálkozott, de Pajovics fogta a közeli lövést.  A 22. percben egy kicsiben elvégzett szöglet után Varga adott remek labdát Bódinak, akinek a lövése egy védőn is megpattant, de az újpesti kapus védeni tudott. A 29. percben Sós Bence huszonötméteres lövését hárította ismét Pajovics. Leginkább ellenfelünk térfelén folyt a játék az első félidőben, próbáltunk odaférkőzni az újpesti kapu elé, a lila-fehérek nem jelentettek különösebb veszélyt. A 36. percben Bódi veszélyes szögletét próbálta Takács befejelni, a vendégek hálóőre azonban elhúzta a labdát támadónk feje elől. A 43. percben Bódi Ádám végzett el szabadrúgást a tizenhatos sarkától, veszélyes lehetőség volt, de a labda nem ért célba.  
 
A második félidő is hazai helyzettel indult, egy szöglet után Könyves szerezhette volna meg a vezetést, de lecsúszott a lövése. A 49. percben Takács adott középre a jobb szélről, lövése a bal kapufán csattant. Egy perccel később Novothny lőtt 13 méterről, Nagy könnyedén védett. Az 53. percben Takács adott középre az ott érkező Sósnak, aki közelről kapu mellé lőtt. Öt perccel később a semmiből megszerezte a vezetést az Újpest, Novothny 16 méterről talált a hálóba. A 60. percben egyből egyenlíthettünk volna, Varga szép cselek után passzolt Ferenczihez, aki a tizenhatos sarkától lőtt, igaz nem tévedett sokat, de a kapu mellé ment a próbálkozása. A 68. percben megsérült Ferenczi, helyette Barna Szabolcs érkezett. A 75. percben egy újpesti szöglet után Novothny fejese csattant a lécen. Egy perccel később aztán összejött a Loki megérdemelt egyenlítő találata: egy kiváló indítás után Könyves a kifutó Pajovics mellett perdítette el a labdát, majd lőtt az üres kapuba. Cserélt a Loki, Takács helyett Tabakovic érkezett, majd nem sokkal később Sós Bencét Csősz Richárd váltotta. A 82. percben Tabakovic tekert a tizenhatos sarkától, Pajovics ezúttal is védett. A 90. percben sajnos ismét megszerezte a vezetést az Újpest, Tischler lőtt közelről Nagy Sándor kapujába, kialakítva ezzel az 1-2-es végeredményt. 
 
OTP Bank Liga 22. forduló
DVSC-Újpest FC 1–2 (0-0)
 
Nagyerdei Stadion, 2701 néző. Vezette: Iványi (Szert, Szalai)
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros N., Ferenczi (Barna, 68.) – Varga K., Tőzsér, Sós (Csősz, 86.), Bódi – Könyves, Takács (Tabakovic, 78.)
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Diallo – Zsótér (Simon, 46.), Nwobodo, Nagy D. (Sankovics, 84.) – Novothny (Tischler, 77.)
Gól: Novothny (58.), Könyves (76.), Tischler (90.)
Sárga lap: Pauljevics (43.), Takács (53.), Litauszki (70.), Simon (93.)
 
HB

Aktuális hírek, események