FŐOLDAL»HÍREK
»Vereség a nyitányon

Vereség a nyitányon

2017-07-15 19:55

Együttesünk 2-1-es vereséget szenvedett a Mezőkövesdtől a Nagyerdei Stadionban.Szombaton 18 órakor hazai pályán a Mezőkövesd ellen kezdte meg a 2017/2018-as bajnoki küzdelemsorozatot a DVSC.
 
A meccs előtt köszöntötték a Debreceni Labdarúgó Akadémia U14-es bajnokcsapatát. A játékosoknak, valamint Németi János edzőnek klubunk cégvezetője, dr. Róka Géza adta át az érmeket.
 
A kezdő sípszó előtt csapatkapitányunk, Tőzsér Dániel adta át Komáromi Gábor feleségének, Komáromi Enikőnek a korábban árverésre bocsátott dedikált mezből és labdából befolyt, illetve a csapat által gyűjtött összeget.
 
A 2. percben rögtön a Mezőkövesd előtt adódott az összecsapás első lehetősége, Cseri lövését Nagy Sándor Novák elé öklözte ki, akinek fejesét ismét hárította kapusunk. Nagyobb iramban kezdte a meccset ellenfelünk, a játék a mi térfelünkön zajlott leginkább. A 15. percben újabb nagy helyzet alakult ki, Strestik közeli fejesét Nagy Sándor védte. Négy perccel később támadónk, Takács Tamás megsérült, helyette Könyves Norbert érkezett. A 22. percben Ferenczi balról adott középre Sósnak, aki gyönyörűen lőtte ki a hosszú alsó sarkot, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. Két perccel később szép összjáték után Könyves próbálta meg a kifutó Tujvel mellett átívelni a labdát, de próbálkozása néhány méterrel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 28. percben Ferenczi 35 méteres lövése nem jelentett veszélyt a kövesdi hálóőr kapujára. A 30. percben újabb gólt szereztünk, Holman lövése után Könyves lőtt közelről a hálóba, ám Pintér Csaba játékvezető les miatt ezt a találatot sem adta meg. A 42. percben Gohér 25 méterről végzett el szabadrúgást, a labda a kapu felett hagyta el a pályát. Egy perccel később Filip erős lövését védte Tujvel. Az első játékrész hosszabbításában Tőzsér szögletét Kuti bólintotta kapura, az ellenfél kapusa ezúttal is hárított. A 46. percben Jovanovicnak rúgott oda Tóth Bence, aki megkapta a második sárgalapját, így kiállította a játékvezető.
 
A szünet után harcosabban játszottunk, mint az első negyvenöt percben, komoly gólhelyzetig azonban nem jutottunk. A 61. percben Cseri lőtt a tizenhatos sarkától, a labda Szatmári lábáról szögletre pattant. Két perccel később megszerezték a vezetést a vendégek: 16 méterről végzett el szabadrúgást Gohér, életerős lövése Nagy keze felett vágódott a hálóba. Herczeg András a bekapott találat után egyből cserélt, Filipet Tisza váltotta, majd nem sokkal később Mengolo érkezett Kuti helyére. A 73. percben Tőzsér indította Ferenczit kiváló ütemben, akinek lövése a gólvonal előtt gurult végig. Küzdöttünk, harcoltunk az egyenlítő gólért, de nem tudtunk odaférkőzni a mezőkövesdi kapu elé. Egészen a 76. percig, amikor Ferenczi góljával összejött a várva várt egyenlítés! Tisza gurított le egy szögletet balhátvédünknek, aki kapásból kilőtte a hosszú alsó sarkot. A gól után még nagyobb fokozatra kapcsolt a Loki, Sós beadásáról Könyves pár centiméterrel maradt le középen. A 82. percben Jovanovic lövését mentette Tujvel szögletre. Kiváló hangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban az ultrák folyamatosan buzdították játékosainkat. Két perccel később Sós beadását Holman fejelte a kapu felé. A 89. percben egy védelmi hiba után óriási helyzetet hagyott ki a Mezőkövesd. A 93. percben ismét megszerezte a vezetést ellenfelünk, egy jobbról elvégzett szögletet Hudák fejelt a hálóba, amellyel gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa.
 
Nem indult jól a 2017/2018-as szezon a számunkra, kikaptunk a nyitányon. 
 
OTP Bank Liga, 1. forduló
DVSC – Mezőkövesd 1–2 (0-0)
 
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4401 néző. Vezette: Pintér (Tóth II., Medovarszki)
DVSC: Nagy S. – Kuti, Mészáros N., Szatmári, Ferenczi – Jovanovic, Filip (Tisza, 64.), Tőzsér, Sós – Holman, Takács (Könyves, 19.)
Mezőkövesd: Tujvel – Farkas, Hudák, Pillár, Gohér – Keita, Tóth B. – Csirmaz, Strestik (Veselinovics, 87.), Cseri (Baracskai, 72.) – Novák (Szeles, 68.)
Gól: 0-1 Gohér (63.), 1-1 Ferenczi (76.), 1-2 Hudák (93.)
Sárga lap: Tóth B. (36., 45+1.), Tujvel (83.)
Piros lap: Tóth B. (45+1)
 
HB

Aktuális hírek, események