FŐOLDAL»HÍREK
»Biztató előnyt szerzett a Loki!

Biztató előnyt szerzett a Loki!

2019-07-11 20:50

Varga Kevin duplájával és Haruna Garba góljával 3-0-ra legyőztük a Kukësit az El-selejtezőn.A DVSC labdarúgócsapata csütörtök este megkezdte szereplését az Európa-ligában. A Loki az 1. selejtezőforduló első meccsén az albán kupagyőztes FK Kukësit fogadta a Nagyerdei Stadionban 19 órától.
 
A ma születésnapját ünneplő vezetőedzőnk, Herczeg András Bódi Ádámra sérülés miatt nem számíthatott, ugyanakkor a kezdőcsapatban kapott helyet egyik új igazolásunk, Nikola Trujics.
 
Kiváló hangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, ahol több mint tízezer szurkoló buzdította a Lokit. Az 5. percig kellett várni az első lövésünkre, Tőzsér Dániel 25 méteres szabadrúgása ment el a kapu felett. Egy percre rá ellenfelünk is próbálkozott, de a távoli lövés teljesen veszélytelen volt. Jól kezdtünk, a 8. percben kis kavarodás után Trujics tizenhatoson belülről leadott próbálkozása pattant ki egy albán védőről, majd nem sokkal később szép összjáték után Szécsi nem talált kaput. A 20. percben Rumbullaku a tizenhatos sarkától lőtt kapu felé. Négy perccel később majdnem megszerezte a vezetést a Kukësi, de a 16 méteres lövés a bal kapufáról pattant ki. A 33. percben Ferenczi 20 méteres bombáját csak kiöklözni tudta ellenfelünk kapusa. A 41. percben Szécsi támadta meg a kapust a tizenhatoson belül, majd egy vendég védő ellökte, ám az osztrák játékvezető – akinek egyébként ez volt az első európai kupamérkőzése – nem ítélt büntetőt. Az első félidő hajrájában egy távoli lövésnél Nagy Sándornak kellett bemutatnia egy újabb védést, majd az ellentámadásból Ferenczi 8 méterről tekert a jobb kapufa fölé.
 
Az 50. percben Tőzsér végzett el szabadrúgást 16 méterre a kaputól, de a lapos lövés egy védőről szögletre pattant. Az 52. percben cserélt vezetőedzőnk, Takács Tamást másik új igazolásunk, Haruna Garba váltotta. Mindössze két percet volt pályán a nigériai támadó, máris megszerezte a vezetést a Lokinak: egy gyorsan elvégzett szöglet után közelről lőtt a Kukësi kapujába. Felpörgött a játékunk, sorban dolgoztuk ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de a befejezésekbe hiba csúszott. A 74. percben kisebb veszély alakult ki a kapunk előtt, de Rama lapos lövését szépen védte Nagy Sándor.  A 77. percben megduplázta előnyét a Loki! Trujics indult meg a bal szélen, majd adott a középen teljesen üresen érkező Varga Kevinnek, aki közelről nagy erővel bombázott a hálóba. Mindössze hat perc telt el, Varga Kevin újabb gólt szerzett, középpályásunk 15 méterről gyönyörűen, védhetetlenül lőtte ki a jobb alsó sarkot. A hajrában kettős cserét hajtottunk végre, Nikola Trujics helyett Csősz Richárd, míg Kusnyír Erik helyett Kinyik Ákos érkezett. Nem sok hiányzott Varga Kevinnek a mesterhármashoz, de a szöglet utáni löketét fogta Frasheri.
 
A Loki tehát Varga Kevin duplájával és Haruna Garba góljával 3-0-s sikert aratott az FK Kukësi ellen, így háromgólos előnnyel várhatja a jövő csütörtökön, Albániában rendezendő visszavágót.
 
Európa-liga 1. selejtezőforduló, első meccs
DVSC – FK Kukësi 3–0 (0-0)
 
Nagyerdei Stadion, 10250 néző. Vezette: Gishamer (Riedel, Jabanovic – osztrákok)
DVSC: Nagy S. – Kusnyír (Kinyik, 89.), Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Varga K., Haris, Tőzsér, Szécsi – Takács (Garba, 52.), Trjuics (Csősz, 88.)
Kukësi: Frasheri – Kitanovski, Cuculi, Teqja, Rumbullaku – Limaj, Ethemi (Cyrbja, 72.), Musolli, Rroca (Musta, 76.) – Shkurtaj, Rama
Gól: 1-0 Garba (52.), 2-0 Varga K. (77.), 3-0 Varga K. (83.)
Sárga lap: Cuculi (38.), Limaj (67.), Musolli (73.), Teqja (75.), Kitanovski (91.)
 
HB

Aktuális hírek, események