FŐOLDAL»HÍREK
»Loki-siker a keleti rangadón

Loki-siker a keleti rangadón

2017-09-09 19:50

Együttesünk 3-1-es győzelmet aratott a Nagyerdei Stadionban.Egyhetes bajnoki szünet után szombaton igazi rangadót rendeztek a Nagyerdei Stadionban, ahol a tabella 3. helyén álló Diósgyőr együttesét látta vendégül a DVSC az OTP Bank Liga 8. fordulójában.
 
Kiváló hangulat uralkodott a stadionban már az első perctől kezdve, mind a két csapatot nagy létszámban buzdították a szurkolók. Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést, a 4. percben Makrai ugratta ki tökéletes ütemben Óvári Zsoltot, aki a kifutó Nagy Sándor feje felett a hálóba lőtte a labdát. A 7. percben Bódi játszott össze Könyvessel, aki két lövőcsel után a kapu mellé lőtt. Három perccel később Varga Kevin tolta meg a labdát a bal szélen, majd középre továbbított, ám Könyves lemaradt, így oda lett a helyzet. Nem sokáig kellett várni az egyenlítő találatra, a 11. percben Varga Kevin gyönyörű cselek után lőtte ki a hosszú alsó sarkot. A gyors gólváltást követően visszább vettek az együttesek, de még mindig nagy iramban zajlott a játék. A 27. percben Ferenczi adott szép keresztpasszt Bényeinek, aki kissé kisodródva lőtt, a labda a kapu felett hagyta el a pályát. Egyik kapu sem forgott veszélyben a meccs ezen időszakában, a középpályán folyt a játék leginkább. A 39. percben Könyves Norbert révén megfordíthattuk volna a találkozót, Antal azonban nagyot védett. A kipattanó Varga Kevin elé került, aki az alapvonal közeléből az oldalhálót találta el. Egy perccel később Jovanovic lőtt 25 méterről, a borsodiak kapusa ismét védett. A 43. percben Bódi 20 méteres szabadrúgását hárította Antal.
 
A második játékrész első lehetőségére az 53. percig kellett várni, ekkor Könyves a tizenhatos sarkáról lőtt kapu fölé. Feszült volt a mérkőzés, sok szabálytalanság történt a szünet után. A 61. percben Ugrai szólója után Nagy Sándorról pattant szögletre a labda. Rendkívül izgalmas meccsnek lehettek szemtanúi a stadionba kilátogató szurkolók, hol az egyik, hol a másik kapu előtt alakult ki komoly helyzet. A 68. percben cserélt Herczeg András, Justin Mengolo helyett Haris Tabakovic érkezett. A 74. percben Ferenczi bombaerős lövése Antalról szögletre pattant. A 79. percben Könyves gyönyörű ollózó mozdulattal próbálta bevenni Antal kapuját, próbálkozása azonban veszélytelen volt. Az utolsó tíz percre beállt Takács Tamás, aki Bódi Ádámot váltotta. A 84. percben Tabakovic egy az egyben állt a diósgyőri kapussal szemben, aki ezúttal is bravúrral hárított. A 85. percben aztán megszületett a várva várt második debreceni találat! A bal szélről Könyves adott középre, ahol némi kavarodást követően a frissen beállt támadónk, Takács Tamás lőtt a hálóba. A második gól után aztán igazi gálahangulat uralkodott a Nagyerdei Stadionban, hisz Haris Tabakovic óriási bombagóljával már 3-1 állt az eredményjelzőn. A svájci csatár első gólját szerezte a DVSC színeiben. A hosszabbításban az egész meccsen kiválóan játszó Varga Kevint Mészáros Norbert váltotta.
 
A mai napon egy fantasztikus mérkőzést játszottak a csapatok, igazi rangadó volt, amelyet Varga Kevin, Takács Tamás és Haris Tabakovic góljával 3-1-re megnyertünk. Az utolsó percekben az egész stadionban zúgott a szép volt, fiúk. 
 
OTP Bank Liga 8. forduló
DVSC – Diósgyőr 3–1 (1-1)
 
Nagyerdei Stadion, 5538 néző. Vezette: Berke (Kóbor, Theodoros)
DVSC: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Kinyik, Ferenczi – Bódi (Takács, 81.), Jovanovic, Tőzsér, Varga K. (Mészáros, 90.) – Mengolo (Tabakovic, 68.), Könyves
Diósgyőr: Antal – Nagy T., Lipták, Karan, Forgács (Tamás, 82.) – Vela, Busai, Nono, Óvári (Bárdos, 66.) – Ugrai, Makrai (Ioannidis, 76.)
Gól: 0-1 Óvári (4.), 1-1 Varga K. (11.), 2-1 Takács (85.), 3-1 Tabakovic (87.)
Sárga lap: Nagy T. (40.), Ugrai (55.), Mengolo (56.), Varga K. (60.), Takács (90+2.)
 
Fotó: HBN – Kovács Péter
 
HB 

Aktuális hírek, események