FŐOLDAL»HÍREK
»DLA: nagyváradi focista gyerekek jártak az akadémián

DLA: nagyváradi focista gyerekek jártak az akadémián

2020-02-14 15:00

Az ifjú labdarúgók egy minitornán is részt vettek.A NAC Labdarúgó Egyesület focistái a Debreceni Labdarúgó Akadémia vendégei voltak. A vendéglátók focitornát szerveztek az akadémián, majd megtekintették a Nagyerdei Stadiont.

Habinyák István és Nagy József Barna, a NAC vezetői még az elmúlt év végén keresték meg a DLA vezetőségét, ahol Makray Balázs ügyvezetővel és Szalánczi Zoltán operatív igazgatóval egyeztettek az együttműködés lehetőségeiről. Ennek eredményeként került sor a debreceni látogatásra, melyet Lente Lajos, a Debreceni Egyetem testnevelő tanára, a DLA szakmai vezetője szervezett meg.

A NAC közel ötven utánpótlás korú labdarúgót vitt el Debrecenbe, ahol az akadémián egy mini tornát szerveztek a vendéglátók. A tornán a Nagyváradi AC több korosztállyal is részt vett, ott voltak az U12-es, U10-es és U8-as labdarúgók, de volt néhány U14-es és más korosztályú kis focista is. A Nagyváradi AC mellett a Debreceni Labdarúgó Akadémia, a Debreceni Sportiskola és a Loki Focisuli is indult a tornán.

Lente Lajos elmondta, nagyon örülnek, hogy Debrecen testvérvárosában, Nagyváradon végre megalakult egy magyar utánpótlásnevelő focicsapat, hiszen nagyon fontos, hogy a gyermekek a sportot, a labdarúgást is a saját anyanyelvükön ismerjék meg. Sok sikert kívánt a NAC-nak, majd elmondta, hogy a Debreceni Labdarúgó Akadémia azért szervezte meg ezt a tornát, hogy a nagyváradi gyermekeket vendégül láthassa.

A NAC focistái győztek is, döntetlent is játszottak és vesztettek is mérkőzést, de a barátságos, több korosztályban megszervezett tornán nem is hirdettek győztest, itt minden gyerek nyert.

A jó hangulatú torna után a gyermekek megismerkedtek az akadémiával, majd Lente Lajos vezetésével a Nagyerdei Stadionba látogattak, ahol bemehettek a hazai csapat öltözőjébe, és a játékoskijárón keresztül a pálya szélére is kifuthattak.

A stadionlátogatás után a vendéglátók és a NAC vezetői, edzői (Opre Csaba és Váradi Attila Gyula) a további kapcsolatépítés lehetőségeiről beszéltek, majd a csapat visszaindult Nagyváradra.

A gyermekek utaztatását a Bethlen Gábor Alap segítségével sikerült megvalósítani. A nagyváradi csapat ezúton is köszönetet mond a támogatóknak és a DLA vezetőinek a tartalmas, élményekkel teli napért.


Aktuális hírek, események