FŐOLDAL»HÍREK
»Dalibor Volas legfőbb vágya az aranyérem

Dalibor Volas legfőbb vágya az aranyérem

2014-02-18 13:55

A Nemzeti Sport interjúja a DVSC-TEVA szlovén támadójával.

Tavasszal túlszárnyalná őszi termését Dalibor Volas, aki szerint a magyar élvonal erősebb a szlovén bajnokságnál. A játékossal a Nemzeti Sport készített interjút.

- Szereti a becenevét?

- Nincs vele bajom... – mondta a huszonhat esztendős Dalibor Volas, akit a szurkolók az ősszel a sokat mondó Daligólnak neveztek el.

- És legalább rászolgált?

- Legalábbis azon vagyok. Az ősszel lőttem hat gólt a bajnokságban, teszem hozzá gyorsan, úgy, hogy sajnos nem tudtam minden mérkőzésen pályára lépni. Szerencsére a kupákban is betaláltam néhányszor, szóval a statisztikám azért annyira nem rossz.

- Azért feltételezem, a bajnokikon termelt hat góllal nem maradéktalanul elégedett...

- Persze hogy nem. Ezen a téren többet vártam magamtól, jó lett volna gyakrabban a kapuba találni, de legalább jó hír, lesz mit túlszárnyalnom a tavasszal. Az eddig mutatottnál többre vagyok képes, és miután már most jó erőben, jó formában érzem magamat, készen állok megmutatni, nem ez volt a maximum tőlem...

- Ennyire jól sikerült a felkészülés?

- Nem panaszkodhatom. Rengeteg edzésen, és ami a lényeg, edzőmérkőzésen vagyunk túl, nem egyet végigjátszottam az első perctől az utolsóig. Törökországban nagyszerű napokat töltöttünk együtt, napsütésben, erős csapatok ellen futballozhattunk, és ha sikerül magunkat a kitűzött célhoz tartani, és nem kalandozzunk nagyon előre, azaz nem az aranyérmen jár az első perctől kezdve az eszünk, akkor könnyen célba érhetünk. Szerintem ez a kulcsa a sikernek... Az életben is érdemes apróbb, közelibb célokat kitűzni magunk elé, úgy nem tudunk nagyot orra esni. 

- Tart tőle, hogy lecsúsznak az első helyről?

- Sok a jó csapat, vannak riválisok, de ne feledjük, egyelőre nálunk van a lépéselőny, a mi kezünkben van a sorsunk. Meglátjuk...

- Kit tart a legnagyobb riválisnak?

- Szerintem a Videoton és a Győr a legveszélyesebb ránk nézve. De ide vehetném akár a tabella negyedik helyén álló Diósgyőrt is, ám úgy kalkulálok, hogy a dobogón álló csapatok már nem változnak, legrosszabb esetben a pozíciók. Szerencsére van olyan erős a csapatunk, hogy megtartsuk a helyezésünket.

- Ha önön múlna, egy-, vagy két csatárral rohamozna a Debrecen?

- Ezt nem az én reszortom eldönteni… Egyedül sem rossz elől, annak is meg vannak a maga előnyei. Ha egy csapat két támadóval rohamoz, megoszlik a védők figyelme, ugyanakkor van, amikor - az ellenféltől függően - a taktika azt kívánja, egy csatárral játsszunk. Jó lenne a bajnoki címig repíteni a Lokit. Már csak azért is, mert ebben az esetben remekül zárulna az első magyarországi idényem.

- Ezt megelőzően Szlovéniában futballozott, ahol több mint hetven gólt lőtt… Melyik az erősebb bajnokság?

- A magyar. És ezt nem hízelgésből mondom. Sokkal több itt az éles mérkőzés, az olyan, ahol egy pillanatra sem engedhetsz ki, hiszen akkor megbüntet az ellenfél. Átront rajtad kontrából, vagy kihasználja a megingásod. Ráadásul a bajnokság is jóval szorosabb, elég egy pillantást vetni a tabellára, a bajnoki címért, és a kiesés elkerüléséért is pokoli harc várható. De alig várom már, hogy kezdődjön a szezon - jöjjön, aminek jönnie kell…
Borbola Bence

Nemzeti Sport


Aktuális hírek, események