FŐOLDAL»HÍREK
»Beharangozó: DVSC-Újpest

Beharangozó: DVSC-Újpest

2020-01-24 12:45

A lila-fehérekkel mérkőzik meg a Loki szombaton.Rangadóval kezdi meg szereplését az OTP Bank Liga 2019/2020-as bajnokságának tavaszi szezonjában a DVSC labdarúgócsapata, amely az Újpest FC-t fogadja a Nagyerdei Stadionban január 25-én, szombaton 19 órától.

Mint ismert, a téli felkészülés előtt Vitelki Zoltán személyében új vezetőedzőt nevezett ki a DVSC, a szakembernek tehát ez lesz az első bajnoki mérkőzése a Loki kispadján.

Az Újpest jelenleg az 5. helyet foglalja el a tabellán, hétszer nyert, háromszor egy pontot szerzett és hat alkalommal kapott ki. Szombati ellenfelünk jó formában várja a folytatást, ugyanis elmúlt öt mérkőzéséből egy döntetlen és egy vereség mellett hármat megnyert. A 2019-es esztendő utolsó összecsapásán egy Budapest Honvéd elleni fővárosi rangadón lépett pályára. A végig kiélezett meccs végül gól nélküli döntetlennel zárult. Sajnos csapatunk nem zárta jól a tavalyi évet, a legutolsó fordulóban 4-1-es vereséget szenvedett a Kaposvár vendégeként. A 8. pozíciót foglalja el a Loki tizenkilenc szerzett ponttal, de mindössze két győzelemre van az Újpesttől.

Szombati ellenfelünktől hat játékos, Fadgyas Tamás, Kovács Lóránt, Rosy Lubaki, a korábban Debrecenben is futballozó Mészáros Karol és Feczesin Róbert, valamint Bojan Szankovics távozott. Két labdarúgót igazoltak, az FC Viitorul Constantától Andreias Calcan, míg a Diósgyőrtől Bacsa Patrik érkezett, továbbá a dél-koreai kitérő után visszatért a gólerős támadó, Novothny Soma, akinek lejárt a kölcsönszerződése.

A DVSC és az Újpest szombaton a 103. egymás elleni élvonalbeli meccsét játssza. Az örökmérleg 20 debreceni és 49 lila-fehér sikert mutat, döntetlen 33 alkalommal született. A gólkülönbség 127-198 a fővárosiak javára.

A két csapat tavaly szeptemberben, a 6. fordulóban találkozott egymással legutóbb. Jól kezdtük a Fáy utcában lejátszott összecsapást, melynek 22. percében Haruna Garba révén megszereztük a vezetést. Egészen a 75. percig nálunk volt az előny, ám Koszta Márk egyenlített, de nem sokáig örülhettek az Újpest-szurkolók, hisz Adeniji Babatunde találatával a 85. percben már ismét nálunk volt az előny. Sajnos két perccel később Feczesin egyenlített, aki a 94. percben egy büntetőből meg is szerezte a három pontot a hazaiaknak.

Hatalmas jelentőséggel bírna egy sikerrel megvívott találkozó rögtön az elején, hisz nagy lökést adna csapatunknak az előttünk álló nem könnyű találkozókra.

Megvásárolhatók a belépők az Újpest FC elleni szezonnyitóra online és a DVSC Ajándékboltban, emellett kaphatók a tavaszi szezonra szóló bérletek is!

Szeretettel várjuk szurkolóinkat!

HB


Aktuális hírek, események