FŐOLDAL»HÍREK
»Beharangozó: DVSC-Mezőkövesd

Beharangozó: DVSC-Mezőkövesd

2020-02-14 12:00

A dobogó harmadik fokán álló borsodiakat fogadjuk szombaton.Újabb fontos találkozó előtt áll a DVSC, amely szombaton 17 órakor a Mezőkövesd-Zsóry együttesét fogadja a Nagyerdei Stadionban az OTP Bank Liga 21. fordulójában.

Az idei szezon egyik meglepetéscsapatának számítanak a borsodiak, hisz remek teljesítményüknek köszönhetően harminc ponttal a dobogó harmadik fokán állnak. Remekül kezdték a bajnokság tavaszi részét, előbb a Kisvárdát, majd a Budapest Honvédot győzték le, utána pedig az Újpest FC-vel játszottak egy izgalmas, 2-2-s döntetlent hazai környezetben. Idei veretlenségüket a tabellán épp előttük álló MOL Fehérvár FC vette el az elmúlt hétvégén, amikor hátrányból fordítva 2-1-re nyertek a székesfehérváriak.

Együttesünk továbbra is veretlen 2020-ban! A Loki az Újpest 4-0-s kiütésével nyitotta a tavaszi szezont, majd döntetlent ért el a Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár FC ellen. Vitelki Zoltán csapata legutóbb a DVTK otthonában vendégszerepelt, ahol egy hamar bekapott gól után azonnal talpra állt, és néhány perc leforgása alatt fordított, megszerezve ezzel mind a három pontot.

A 13. egymás elleni összecsapására készül az élvonalban szombaton a Loki és a Mezőkövesd. Az örökmérleg ennél kiegyenlítettebb már nem is lehetne, hisz négy alkalommal mi nyertünk, négy alkalommal a borsodiak, döntetlen pedig szintén négyszer született. A gólkülönbség ugyanúgy azonos, tizenöt-tizenöt találat született.

A kövesdi együttes öt igazolást jelentett be a télen, Guzmics Richárd a Slovan Bratislavától, Dragóner Filip Szegedről, míg Marina Jurina a Shupki együttesétől végleg, Dino Besirovis és Danilo Rjabenko pedig kölcsönbe érkezett a csapathoz. Távozók is voltak, Dombó Dávid, Bertus Lajos, Wieland Dominik és Molnár Gábor igazolt el, Novák Csanád, Sajbán Máté és Sajbán Miklós pedig kölcsönbe távozott.    

Kuttor Attila legénységének egyik legveszélyesebb játékosa a házi gólkirály, Budu Zivzivadze, aki eddig hat találatot jegyzett idén, de Berecz Zsombor és Cseri Tamás is remek formában futballozik. Csakúgy, mint egyébként az egész mezőkövesdi alakulat, amely szerdán a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán fogadta az újonc Kaposvárt. Nagy meglepetésre egészen a 82. percig a somogyiak vezettek, ám ekkor Pillár Róbert egyenlített, majd az utolsó utáni pillanatban Cseri Tamás szerezte meg a hazaiaknak a mindent eldöntő találatot.

A Loki és a Mezőkövesd október végén csapott össze egymással először az idei kiírásban. Az idegenbeli mérkőzés első félidejének utolsó percében Berecz Zsombor révén a hazai szerezték meg a vezetést, majd a második játékrész elején Zivzivadze révén megduplázták előnyüket. Adeniji Babatunde szépített, ám a 3-1-es végeredményt Vajda állította be a 82. percben. A legutóbbi, Kövesd elleni hazai bajnokinkat azonban mi nyertük, tavaly márciusban Kinyik Ákos góljával tartottuk Debrecenben a három pontot.

Izgalmas és kiélezett találkozóra van kilátás, mind a két csapat számára fontos a három pont megszerzése, ráadásul ellenfelünk a 150. élvonalbeli mérkőzésére készül, ami biztosan még nagyobb lökést ad a számára.

A szombaton 17 órakor kezdődő, DVSC-Mezőkövesd bajnokira elővételben olcsóbban megvásárolhatók a jegyek online és a DVSC Ajándékboltban.

HB


Aktuális hírek, események