FŐOLDAL»HÍREK
»Beharangozó: DVSC-Honvéd

Beharangozó: DVSC-Honvéd

2017-05-19 14:25

A listavezetőt fogadjuk a szezon utolsó hazai meccsén.Utolsó hazai mérkőzésére készül a DVSC az OTP Bank Liga 2016-2017-es kiírásában, a 32. fordulóban a jelenleg élen álló Budapest Honvéd látogat a Nagyerdei Stadionba. Marco Rossi együttese pontazonossággal áll a tabella élén holtversenyben a Videotonnal, hiszen mindkét csapat 59-59 pontot szerzett, több győzelme miatt azonban a fővárosi együttes van lépéselőnyben. A Kispest múlt héten nagy nehézségek árán győzte le a kieső helyen álló MTK-t 2-1-re, tartva a lépést ezzel üldözőjével. A DVSC szintén nehéz meccset játszott, méghozzá a harmadik helyen álló Ferencváros otthonában, és bár közel álltunk a győzelemhez, be kellett érnünk a 0-0-s döntetlennel és az ezzel járó egy ponttal. Ezzel pillanatnyilag a tabella nyolcadik helyén áll a DVSC 38 szerzett ponttal.

Idén harmadszor mérkőzik meg egymással a két gárda, az eddigi két találkozón egyaránt a piros-feketék örülhettek: az őszi, debreceni összecsapáson Davide Lanzafame korai szabadrúgásgólja döntött, míg a tavasz elején, a Bozsik Stadionban rendezett mérkőzésen Eppel Márton kései találatával nyertek úgyszintén 1-0-ra a kispestiek. A két együttes eddigi 85 első osztályú bajnoki mérkőzéséből 35-öt nyertek a fővárosiak, 28-szor pedig mi örülhettünk 22 döntetlen mellett. Az összesített gólkülönbség 127-104 a Honvéd javára.

Ioan Filip letöltötte egymérkőzéses eltiltását, így ő visszatérhet a csapatba, lapok miatt ezúttal nem lesz hiányzója a csapatnak. Sérüléssel bajlódik ugyanakkor Bereczki Dániel.

Győzelem esetén egyébként a többi eredménytől függetlenül nyugodtan várhatná a csapat az utolsó fordulót, így tehát komoly tétje lesz a szombati összecsapásnak.

A Honvéd a bajnoki címért harcol, amit 1993 után hódíthatna el újra, történelmük során tizennegyedszer. Akár már egyébként ebben a fordulóban is bebiztosíthatják az aranyérmet, amennyiben győznek, az esti összecsapáson pedig a Videoton vereséget szenved, egyéb esetben az utolsó fordulóban gyakorlatilag bajnoki döntőt játszik egymással a két rivális.

A DVSC – Budapest Honvéd bajnoki mérkőzést szombaton 18 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban, a játékvezető Farkas Ádám lesz. Az összecsapást az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.


Aktuális hírek, események