FŐOLDAL»HÍREK
»Beharangozó: DVSC-Haladás

Beharangozó: DVSC-Haladás

2017-04-21 16:10

Ismét hazai pályán játszik a Loki.A múlt heti, MTK elleni hazai bajnoki után ezen a héten, az OTP Bank Liga 28. fordulójában is a Nagyerdei Stadionban játszik a DVSC, ezúttal a Haladás látogat Debrecenbe. Mészöly Géza csapata meglehetősen jól szerepel idén, pillanatnyilag a negyedik helyen áll a tabellán, az előző héten a Diósgyőrt győzte le hazai pályán 2-0-ra. A mieink az MTK-val játszottak a Nagyerdei Stadionban, gól azonban nem született a találkozón. A DVSC pillanatnyilag a kilencedik helyen áll, a két csapatot nyolc pont választja el egymástól.

Idén már kétszer találkozott egymással a DVSC és a Haladás, és mindkétszer a vasi gárda örülhetett: az augusztusi, debreceni összecsapáson Williams góljával győztek 1-0-ra, majd novemberben Sopronban ismét 1-0-s sikernek örülhettek, akkor Ars szerezte a győztes találatot. Az örökmérleg egyébként kiegyenlített, 61 első osztályú találkozón 23 DVSC-siker mellett 19-szer nyertek a szombathelyiek, 19-szer pedig döntetlenre végeztek a felek. Az összesített gólarány 71-63 a Loki javára.

A DVSC-nél ezúttal nem lesz eltiltott, sérülés miatt viszont továbbra sem bevethető Bereczki Dániel. Mivel az előző héten nem sikerült begyűjteni a három pontot a közvetlen rivális kék-fehérekkel szemben, így a Haladás ellen is rettentő fontos lenne győzni.

A Haladás keretében akadt némi változás a tél folyamán, elhagyta az együttest a két csapat novemberi mérkőzését eldöntő Sjoerd Ars, illetve Gaál Bálint és Hegedűs János is távozott. Rajtuk kívül kölcsönszerződés keretein belül Angyal Zsolt és Leandro Martínez hagyták el a klubot, igaz utóbbi az ősz folyamán sem Szombathelyen, hanem Olaszországban futballozott kölcsönben. Az érkezők oldalán találjuk az éppen a DVSC-től kölcsönbe érkező Mészáros Karolt, valamint a nigériai Funsho Ibrahim Bamgoye-t és Gajdos Zsoltot, valamint a kölcsönből visszatérő Devecseri Szilárdot és Jancsó Andrást.

Mészöly Géza dolgát nehezíti, hogy több alapemberére sem számíthat különböző okok miatt, így sérülés miatt Tóth, Calvente, Bamgboye, Gajdos, Rózsa, Németh és Jánvári nem áll a vezetőedző rendelkezésére, míg Devecseri Szilárd megkapta ötödik sárga lapját az előző fordulóban, így eltiltás miatt lesz kénytelen kihagyni a szombati összecsapást. A Haladás minden bizonnyal szeretné folytatni a jó szereplését, és adott esetben megcélozni a dobogót is, így minden bizonnyal győzelmi reményekkel érkezik majd Debrecenbe.

A DVSC – Haladás bajnokit szombaton 18 órától rendezik a Nagyerdei Stadionban Berke Balázs játékvezetése mellett. Az összecsapást nem közvetíti a televízió.
Bődi Balázs

Aktuális hírek, események