FŐOLDAL»HÍREK
»Barna Szabolcs az első csapatnál bizonyíthat

Barna Szabolcs az első csapatnál bizonyíthat

2015-09-01 11:25

A nyáron felkerült balhátvéd tisztában van vele, hogy még fejlődnie kell.

A DVSC-ben nevelkedett Barna Szabolcs nyáron került fel az első kerethez. Korábban Ligakupa-mérkőzéseken már láthatták őt a szurkolók, de a bajnoki bemutatkozása még várat magára. A 19 éves balhátvéd tisztában van vele, még fejlődnie kell ahhoz, hogy az NB I-ben is pályára léphessen. Addig igyekszik az edzéseken és a kis Loki meccsein bizonyítani.

- Nagyon jó érzés természetesen, hogy felkerültem az első csapathoz. Más itt készülni, mint egy utánpótlás csapatnál. Kicsit izgultam az elején, de két-három hónap után azt mondhatom, teljesen felesleges volt, mert mindenki nagyon rendes velem, segítenek, amiben tudnak – mondta honlapunknak Barna Szabolcs. - Sokat kell még fejlődnöm, hogy tudjak játszani az NB I-ben, de már az is örömmel tölt el, látnak bennem fantáziát. A posztomon Korhut Mihály játszik jelenleg, ő egy remek labdarúgó. A védelembe amúgy is nehezebb bekerülni, mint a támadó pozícióba, mert a hátvédeket ritkán cserélik le meccs közben. Türelmesnek kell lennem, tisztában vagyok vele, idő kell, amíg felveszem a ritmust. Addig az edzéseken és az NB III-as mérkőzéseken igyekszem bizonyítani.

Barna Szabolcsot arról is kérdeztük, milyen út vezetett odáig, hogy a DVSC-TEVA első keretében készülhet.

- Már óvodás koromban elkezdtem rúgni a bőrt Pocsajban, ahol éltünk. A Bozsik-program keretében figyeltek fel rám, és először az Olasz Focisulihoz kerültem. Nem volt könnyű, mert hetente háromszor tartottak edzést, és nehezen tudtuk megoldani a bejárást, de a szüleim vállalták. 2010-ben kerültem át a DVSC utánpótlásába. Megtisztelő számomra, hogy az egyik legjobb klubnál futballozhatok. Remélem, elérem a célom, és hamarosan az NB I-ben is bemutatkozhatok.

Aktuális hírek, események