FŐOLDAL»HÍREK
»Balásházy-s labdarúgók ismerkedése a Debreceni Egyetemmel

Balásházy-s labdarúgók ismerkedése a Debreceni Egyetemmel

2018-12-05 14:50

A tájékoztatóra Gyarmati Zoltán és dr. Fikker Ferenc is elkísérte az akadémistákat – FOTÓKKAL!A Debreceni Labdarúgó Akadémia kezdeményezte a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézeténél a következő tanév egyetemi felvételével kapcsolatos tájékoztatót, amelyen a DE Balásházy János Gyakorló Középiskolájának és Kollégiumának végzős diákjai (akadémiánk U19-es és a DVSC II. játékosai) vettek részt.

Mint a részleg vezetője, Gyarmati Zoltán elmondta, azért volt fontos ez a Lenténé dr. Puskás Andrea (a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatóhelyettese) által tartott tájékoztató, mert ez alapján az egyetemen továbbtanulni készülő labdarúgók pontos képet kaptak a testnevelés szakra való jelentkezésről, az alkalmassági vizsga menetéről, annak anyagáról és a testnevelés mellé válaszható más szakokról. Betekintést nyertek az intézet mindennapjaiba, létesítményeibe, valamint találkoztak a DVSC II. futballistájával, Molnár Mátéval, aki épp elméleti vizsgán vett részt.

A tájékoztatón elhangzott, hogy az egyetemi sportegyesület a tanulás mellett lehetőséget ad a sportolásra (például Bíró Péter kölcsönjátékosként a DEAC NB III-as csapatának tagja, és mellette egyetemi tanulmányokat folytat).  

A labdarúgókat Gyarmati Zoltán mellett elkísérte a Loki második csapatának vezetőedzője, dr. Fikker Ferenc is, akinek jelenleg a bajnokságot vezető együttesében öt egyetemista, Kovács Péter és Ujvárosi Ádám, U19-es magyar válogatottak, továbbá Tonhaizer Ferenc, Szutor Tibor és Molnár Máté is játszik.

A DE Balásházy János Gyakorló Középiskola és Kollégium igazgatóhelyettes nője, Kunkli Erzsébet iskolai elfoglaltság miatt nem tudott részt venni a szerda délelőtti tájékoztatón.

Gyarmati Zoltán zárásként elmondta, akadémiánk a futball mellett nagyon fontosnak tartja minden iskolatípusban a magas szintű tudás elsajátítását.  

HB


Aktuális hírek, események