FŐOLDAL»HÍREK
»Negyedikek lettünk az Atlantic Kupán

Negyedikek lettünk az Atlantic Kupán

2017-02-07 22:40

Együttesünk 2-1-es vereséget szenvedett a Sahtar Donecktől, így a negyedik helyet szerezte meg az Atlantic Kupán.

 
Kedd este egy európai topcsapattal, a Sahtar Donyeckkel mérkőzött meg a DVSC az Atlantic Kupa harmadik helyéért. A Loki egy győzelemmel és egy vereséggel, míg mai ellenfelünk egy győzelemmel és egy döntetlennel végzett csoportja második helyén, így kerültek össze a felek.
 
A meccset az Algarve Stadionban rendezték, épp ott, ahol együttesünk nemrég élőben tekintette meg a Braga-Moreirense portugál Ligakupa-döntőt.
 
A 4. percben egy ukrán szöglet után Danilovics könnyedén fogta a labdát. Négy perccel később Feltscher adott be a bal szélről, középen Handzic maradt le a labdáról. Egy percre rá egy az egyben ugrott ki a Sahtar támadója, kapusunk nagy bravúrral védett. Többet birtokolta a labdát ellenfelünk a meccs ezen időszakában, az ukránok folyamatosan próbáltak helyzeteket kialakítani, a védelmünk azonban rendre jól zárt. A 22. percben Feltscher próbálkozott a tizenhatos jobb oldaláról, a játékszer a kapu előtt gurult végig. Öt perc elteltével megszerezte a vezetést a Sahtar Doneck: egy jobb oldalról érkező beadás utáni fejest Danilovics még védeni tudott, a kipattanót azonban Gustavo könnyedén lőtte az üres kapuba. Egy perccel később megduplázták előnyüket az ukránok, egy védők mögé beívelt labdát váltott gólra Dentinho. Gyorsan jött a szépítés, a 37. percben Handzic bal oldalról érkező tökéletes beadását Feltscher az ukrán kapus, Pyatov kezei között fejelte a kapuba. A 42. percben újabb Sahtar-szöglet, Malyshev fejesét könnyedén fogta hálóőrünk.
 
A szünetben cserélt vezetőedzőnk, Barna Szabolcs helyett Ferenczi János érkezett. Mindössze egy perc telt el a második félidőből, a frissen beállt Ferenczi indult meg, majd lőtt, Pyatov fogta a labdát. Az 53. percben a tizenhatos vonaláról lőtt szabadrúgást a Doneck, Jovanovic önfeláldozóan állt a próbálkozás útjába. A 61. percben egy szép ukrán összjáték után Danilovics védett nagyot, majd két perccel később szintén hálóőrünk volt a főszereplő, ekkor Fred 20 méteres lövését mentette. A 70. percben hármas cserével frissített Leonel Pontes, Jovanovic, Mészáros és Feltscher helyett Osváth, Szilvási és Kóródi érkezett, majd nem sokkal később Handzicot Könyves, míg Danilovicsot új kapusunk, a horvát származású Ivan Kelava váltotta. A mezőnyben folyt a játék, komolyabb helyzet egyik fél előtt sem adódott. Az utolsó tíz percben fiatal játékosunk, Bíró Péter is megkapta a lehetőséget, a 19 éves játékos Holmant váltotta.
 
A hátralévő percekben újabb gól már nem született, 2-1-es vereséget szenvedtünk a Sahtar Donecktől, amellyel eldőlt, a negyedik helyet szereztük meg az Atlantic Kupán.
 
Atlantic Cup
Sahtar Doneck – DVSC 2–1 (2-1)
 
Algarve Stadion. Vezette: Cabral (Gomes, Sancho)
Sahtar Doneck: Pyatov – Srna (Bernard, 67.), Kucher (Ordets, 67.), Rakitskiy, Ismaily (Boroachuk, 83.) – Fred, Malyshev (Azevedo, 83.) – Marlos, Dentinho (Kobin, 67.), Taison (Kovalenko, 67.) – Gustavo (Stepanenko, 83.)
DVSC: Danilovics (Kelava, 80.) – Jovanovic (Osváth, 70.), Brkovics, Mészáros (Szilvási, 70.), Barna (Ferenczi, 46.) – Feltscher (Kóródi, 70.), Filip, Tőzsér, Szekulics – Holman (Bíró, 84.) – Handzic (Könyves, 80.)
Gól: 1-0 Gustavo (27.), 2-0 Dentinho (29.), 2-1 Feltscher (37.)
Sárga lap: Brkovics (52.)
 
(H.B.)
 

Aktuális hírek, események