FŐOLDAL»HÍREK
»A Loki győzött az első meccsen

A Loki győzött az első meccsen

2016-06-11 16:00

Csapatunk Tisza Tibor duplájával 2-1-ra nyert a Spartak Miava ellen.

A DVSC-TEVA lejátszotta az első mérkőzését a mai napon a Spartak Miava ellen a Debreceni Labdarúgó Akadémia centerpályáján. Érdekesség, hogy mai ellenfelünkkel, a szlovák bajnokság harmadik helyezettjével akár az Európa Liga-selejtező első körében is találkozhatunk.

Az összecsapás eleje leginkább a csapatok egymással való ismerkedéséről szólt. Egyik együttes sem rontott a másiknak, de nagy iramot diktáltak a játékosok. A 16. percben az első helyzetéből megszerezte a vezetést a Debrecen: Tisza Tibor a kapust elfektetve, a védők között lőtt az üres kapuba.  A következő Loki-helyzetre a 36. percig kellett várni, ekkor Szakály indult meg középen, majd passzolt Kulcsárnak, aki egy lövőcsel után a kapu fölé lőtte a labdát. Egy perccel később újabb szép akciót vezetett a DVSC, mely végén Djelmic nem talált kaput. Az első félidőben nagyban nehezítette a csapatok dolgát a felhőszakadás, amely nem is állt el a szünetig.

A második játékrészt aktívabban kezdték a vendégek, rövid időn belül két lehetőségük is volt. Az 52. percben Djelmic jobb oldali beadásáról Kulcsár Tamás maradt le középen. Néhány perccel később Tisza Tibor egy okos támadás végén növelte az előnyt. A második gól után is a mi veszélyeztettünk inkább, sorra alakítottuk ki a helyzeteket. A következő debreceni lehetőség egy közelről elvégzett szabadrúgás volt, amelyet Tisza néhány centivel a bal kapufa mellé lőtt. A 87. percben szépítettek a vendégek: a Spartak Miava játékosa egy gyors kontrát követően Radosevic fölött lőtt a kapuba. Pár perccel később egy bal oldali, lapos beadást Szakály lőtt kapura, de a kapus védeni tudott. Ezt követően újabb nagy hazai helyzet maradt ki: Kulcsár indította Szakályt, aki a kapus mellett is eltolta a labdát, majd beadását tisztázták a védők.

Az első edzőmeccsen újabb gól már nem született, így 2-1-re nyert a Debrecen.

Edzőmeccs
DVSC-TEVA - Spartak Miava 2–1 (1-0)

Debrecen-Pallag. Vezette: Nagy R.
DVSC-TEVA: Balogh J. (Radosevic 26.) – Bokros (Nagy Z. 60.), Ludánszki (Nagy K. 75.) - Szatmári, Barna – Djelmic, Jovanovic, Szakály, Mészáros K. (Balogh K. 60.) – Kulcsár, Tisza (Virág Á.  80.)
Spartak Miava: Hruska – Mehremic (Konicek), Pavlik, Cernacek, Ciernik – Ferehcic, Duga, Bilovsky, Copko – Abraham(Pecha), Mudry
Gól: 1-0 Tisza (16.), 2-0 Tisza (55.), 2-1 Mudry (87.)
 
(H.B.)

Aktuális hírek, események