FŐOLDAL»HÍREK
»A legjobb 16 közé jutott a Loki a Magyar Kupában

A legjobb 16 közé jutott a Loki a Magyar Kupában

2018-12-04 21:50

A DVSC 2-1-es győzelmet aratott a Vasas felett.A DVSC ma az NB II-ben szereplő Vasas vendégeként lépett pályára a Magyar Kupa 8. fordulójában, és a tét a legjobb 16 közé jutás volt. Mivel a továbbjutás itt még egyetlen találkozón dől el, Herczeg András vezetőedző igyekezett úgy összeállítani a keretet, hogy a csapat lehetőleg sikerrel vegye a mérkőzést, de emellett gondolni kellett a szombati, Honvéd elleni bajnokira is. Így lehetőséget kaptak olyan játékosok is, akiket eddig ritkábban láttunk a pályán.

Lendületesen kezdett a Loki, öt perc alatt három nagy helyzetet is kialakult a Vasas kapuja előtt. Később is hatalmas fölényben futballoztunk, a hazaiak - ha sikerült labdát szerezniük - kontrákkal próbálkoztak. Negyedóra elteltével kiegyenlítettebbé vált a játék, de a Vasas nem igazán tudott helyzetbe kerülni. A 26. percben újabb Loki-lehetőség, amit Barna hagyott ki. Tíz perccel később már az angyalföldiek előtt adódott egy nagy helyzet, Kinyik mentett időben, így Hinora nem tudott kapura lőni. A 45. percben büntetőhöz jutott együttesünk: Nagy Kevint lökték fel a 16-oson belül. Bódi magabiztosan értékesítette a 11-est, és ezzel megszerezte a vezetést a Loki!

A folytatásban a hazaiak küzdöttek az egyenlítésért, néhány nagyobb helyzetük akadt is, és a 61. percben a próbálkozásaik sikerrel jártak, ugyanis Király a kapuba talált. A 64. percben egy egyéni hiba utána majdnem a vezetést is átvette a Vasas, Kovács emelése azonban a jobb kapufa mellett ment el. A 71. percben ismét a Lokinál volt az előny! Bódi legurított egy szabadrúgást Jovanovicnak, aki jó 25 méterről kapura lőtt, a labda megpattant egy hazai játékoson, és így került a hálóba. A 78. percben Kosicky bravúrral védte Balajti löketét, majd a 87. percben Varga Kevin eldönthette volna a mérkőzést, de lövését Bősz hárította. A DVSC így is megnyerte 2-1-re a találkozót, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé!

Magyar Kupa, 8. forduló
Vasas FC – DVSC 1-2 (0-1)

Szusza Ferenc Stadion, 500 néző. Vezette: Szőts (Varga Zs, Márkus)
Vasas: Bősz - Szivacski, Talabér, Szilágyi, Hajdú (Borbély 57.) - Király, Kovács M. - Hinora, Szatmári L. (Nagy Z. 84.), Murka (Rétyi 76.) - Balajti
DVSC: Kosicky - Kinyik, Pávkovics, Mészáros, Barna - Bódi, Haris, Jovanovic, Nagy K. (Szécsi 70.) - Damásdi (Varga K. 58.), Takács (Avdijaj 58.)
Gól: 0-1 Bódi (11-esből, 45.+1.), 1-1 Király (61.), 1-2 Jovanovic (72.)
Sárga lap: Pávkovics (63.), Szilágyi (81.), Avdijaj (91.)
Kiállítva: Szilágyi (92.)

Aktuális hírek, események