FŐOLDAL»HÍREK
»A Dehir.hu folytatja lejárató kampányát

A Dehir.hu folytatja lejárató kampányát

2016-02-08 16:40

A helyi hírportál fontosnak tartotta, hogy egy 33 ezer forintos tartozásról számoljon be.

A Dehir.hu folytatja lejárató kampányát a DVSC ellen. Rituper Tamás - akinek gondolatai vélhetően folyamatosan akörül járnak, hogy mivel tudná ismét a közvéleményt a klub ellen hangolni - ezúttal a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus adatbázisában „szúrta ki” (a keresőbe beírva a DVSC nevet), hogy a klub rajta van a NAV listáján, és erről úgy gondolta, szenzációként tálalva részletesen be kell számolni a helyi hírportálon.

A DVSC-nek cégautó adónemben, a 2015. IV. negyedévre vonatkozóan 2016. január 20-ai esedékességgel 33.000 Ft, azaz mindössze harmincháromezer forint összegű hátraléka állt fenn a NAV felé.

Tekintettel arra, hogy egyéb adónemek vonatkozásában a DVSC-nek a cégautó adónemben nyilvántartott hátralékát meghaladó összegű túlfizetése van nyilvántartva az adóhatóságnál, így a kialakult gyakorlatnak megfelelően, ezen összegek összevezetésével került volna sor a cégautó adó megfizetésére. Ezen túlfizetéseknek a cégautó adónemben fennálló hátralékkal történő összevezetésére azonban ezidáig adminisztrációs okokból még nem került sor, így erre tekintettel a DVSC a mai napon átutalta a 33.000 Ft-ot az adóhatóság részére.

Ezen tartozásnak azonban semmilyen köze nincs a DVSC pénzügyi helyzetéhez, hiszen a DVSC jelentős pénzeszköz állománnyal rendelkezik, így a Dehir.hu internetes híroldalon megjelent cikket a DVSC csak hangulatkeltésnek és a klub lejáratására irányuló törekvésnek tekinti, nem először a hírportál részéről.

Sajnálatos, hogy egy adónemben fennálló 33.000 Ft-os – egyébként más adónemmel kompenzálható – tartozás miatt olyan színben tüntette fel a híroldal a DVSC-t, mintha jelentős adótartozása állna fenn, azaz pénzügyi helyzete nem lenne stabil.

A Dehir.hu hírportál ezen eljárását egyebekben nem kívánja kommentálni a DVSC Zrt.

Aktuális hírek, események