FŐOLDAL»HÍREK
»Az FK Szutjeszka lesz az ellenfelünk

Az FK Szutjeszka lesz az ellenfelünk

2015-06-22 13:10

Az első mérkőzésen Debrecenben lép pályára a DVSC-TEVA a montenegróiak ellen.

Az UEFA központjában az Európa-liga első selejtezőfordulóját most sorsolták ki. A DVSC-TEVA a montenegrói FK Szutjeszka együttesével került össze. Az első találkozót július 2-án rendezik a Nagyerdei Stadionban, a visszavágóra 9-én kerül sor Niksicsben.

Hamarosan eldől, hogy továbbjutás esetén melyik csapattal mérkőzünk meg a második selejtezőkörben. Ennek sorsolása 14.30 órakor kezdődik.

Az FK Szutjeszka a montenegrói bajnokságban a második helyen végzett a legutóbbi szezonban, így harcolta ki az indulást az Európa-liga selejtezőjében. Niksics városának csapatában nevelkedett egykori kapusunk, Vukasin Polekszics és az AS Roma, majd később a Juventus csatára, Mirko Vucsinics is.

Az FK Szutjeszka jelenleg éli a fénykorát. Kétszeres bajnoknak mondhatja magát: a 2012-2013-as szezonban lett első, majd egy évre rá megvédte címét. Nem sok hiányzott a triplázáshoz, legutóbb mindössze három ponttal maradt le a bajnok Rudartól.

Története során négyszer indultak a nemzetközi kupában: 2003-ban két fordulót mentek az Intertotó kupában, 2009-ben már az El-selejtező első fordulóban búcsúztak, miután a Partizan Minszk kiverte őket 3-2-es összesítéssel. A legutóbbi két szezonban egyaránt az FC Sheriff Tiraspol ellen kellett pályára lépniük a BL-selejtezőben, és mind a kétszer a moldovaiak bizonyultak jobbnak, először 6-1-es, majd 5-0-s összesítéssel.

Az FK Szutjeszka az 5200 férőhelyes Gradszki Stadionban játssza a mérkőzéseit. Keretében jelenleg három légiós találtható, két szerb és egy japán, a többiek montenegróiak. Az egyik legerősebb játékosuk a montenegrói válogatott Goran Vujovics, aki korábban a Videotonban is futballozott. Most 21 góllal gólkirály lett a bajnokságban.


Aktuális hírek, események