FŐOLDAL»HÍREK
»Zsidai László: A sportban mindig van konkurencia

Zsidai László: A sportban mindig van konkurencia

2014-07-09 11:55

A legjobbnak választott középpályás boldog, hogy sikerült a szurkolók elismerését kivívnia.

A DVSC-TEVA honlapján indított szavazás alapján a 2013/2014-es szezonban Zsidai László nyújtotta a legjobb teljesítményt a csapatban. A középpályás nyáron igazolt Debrecenbe, gyorsan alapember lett és kiegyensúlyozott, megbízható teljesítménnyel járult hozzá a Loki hetedik bajnoki címéhez. Bő hat év elteltével a válogatottba is visszakerült, tehát valóban jó szezont tudhat maga mögött.

- Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a szurkolók elismerését kivívnom. Számít a véleményük, hiszen ez a játék elsősorban értük van – kezdte a beszélgetést Zsidai László. - Tavaly nyáron, amikor idekerültem, nem gondoltam volna, hogy ez az idényem így fog sikerülni. Ennél már csak az lesz nehezebb, hogy ezt a szintet megtartsam, vagy még előrébb lépjek.

- Főleg úgy, hogy Varga József visszatért a Lokihoz, és Joel Damahou is felépült…

- Nem drámaként fogom fel. A versenysport ilyen, mindig van konkurencia, meg kell küzdeni a csapatba kerülésért. Én is ezt teszem, és majd meglátjuk, hogy alakul. Az biztos, az edzéseken mindent beleadok, és amikor szerepet kapok, igyekszem bizonyítani, hogy a legutóbbi szezon nem a véletlennek köszönhető.

- Amikor Debrecenbe igazoltál, azt nyilatkoztad, szeretnél bajnok lenni és a nemzetközi kupában szerepelni. A kívánságod teljesült.

- Így van, és ezért nagyon sokat tettünk. Amikor ezt a kijelentést tettem, nagyon is komolyan gondoltam. Főleg annak tudatában, hogy a DVSC az elmúlt tíz év legsikeresebb csapata, szinte minden évben indul valamelyik nemzetközi kupában. Tavaly nyáron nem végzett a Loki dobogós helyen, talán ezért sokan nem számítottak arra, hogy ilyen sikeres lesz a következő szezonban. Rácáfoltunk a kétkedőkre.

Zsidai László a legjobbnak járó serleggel


- Ezek szerint nincs benned kétség, hogy jó döntést hoztál.

- Egyáltalán nincs. Egyénileg és csapatszinten is sikerekben volt részem. A Lokival bajnok lettem, visszakerültem a válogatottba, a szurkolók pedig a legjobbnak választottak, tehát joggal gondolhatom azt, hogy a mögöttem hagyott egy év remekül sikerült.

- Szombathelyen születtél és a Haladásban kezdtél el futballozni. Hogyan emlékszel arra az időszakra?

- Az első edzőm az olimpiai bajnok kapus, Szarka Zoli bácsi volt, később Artner Tamás, a Haladás jelenlegi szakvezetőjének kezei alatt nevelkedtem. Tizenöt évesen kerültem az MTK akadémiájára, másfél évet eltöltöttem Bodajkon, a fiókcsapatban, utána visszakerültem a kék-fehérekhez és onnantól az első csapatukhoz tartoztam.

- Nem volt nehéz olyan fiatalon hátrahagyni a szüleidet?

- Ők mindenben támogattak, segítették a pályafutásom beindulását, és ez nagyban megkönnyítette a helyzetemet. Még mindig Szombathelyen laknak, de amikor tudnak, eljönnek a meccseimre. Abban az időszakban egyébként az Újpest is keresett, mindkét klubbal tárgyaltunk. Megnéztük a körülményeket is, és végül ez alapján döntöttünk az MTK mellett, ahol hosszú évekig futballoztam. Később egy évet eltöltöttem a holland Volendam csapatában, ahol nagyon sok tapasztalatot szereztem, jó szezonom volt.

- Nem merült fel, hogy esetleg maradsz?

- Miután lejárt a kölcsönszerződésem, hazatértem. Még ki sem pakoltam, amikor hívtak a hollandok, hogy továbbra is számítanak rám, mert elégedettek a teljesítményemmel, de megint csak kölcsönbe mehettem volna, én viszont ilyen formában még egyszer nem szerettem volna futballozni.

- Vágysz még a légiós életre?

- A korban annyira még nem vagyok benne, hogy közel lenne a vége, ezért ha jönne egy jó lehetőség, kipróbálnám ismét magam külföldön. Ehhez az kell, hogy a klub és én is jól járjak.

- Pályafutásod melyik időszakára emlékszel vissza a legszívesebben?

- Mindenképpen a két bajnoki címre. Az elsőt az MTK-val nyertem 2008-ban pont a Debrecen előtt, most pedig a DVSC-TEVA játékosaként emelhettem magasba a bajnoki serleget.

- A menyasszonyoddal élsz Debrecenben. Megszerettétek a várost?

- Ő pesti lányként nehezebb helyzetben volt ebben az új közegben, hiszen a főváros kicsit nyüzsgősebb, de idővel megszokta. Mindketten megszerettük az itteni életet. Ehhez nagyban hozzájárult a debreceni emberek szeretete. Az elmúlt egy év nagyon szép volt, élvezzük az ittlétet.
(NyD)

Zsidai László és a DVSC honlap szerkesztője, Nyitrai Daniella a díj átadásakor


Aktuális hírek, események