OTP Bank Liga 2023/2024

OTP Bank Liga 29. forduló

Diósgyőr

OTP Bank Liga 30. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 31. forduló

Groupama Aréna

OTP Bank Liga 32. forduló

Nagyerdei Stadion

OTP Bank Liga 33. forduló

Pancho Aréna

Magyar Kupa: továbbjutott a Loki a Teskánd ellen

Igen hosszú út várt a DVSC-re, amely a Magyar Kupa 7. fordulójában Zala megyében, a Technoroll Teskánd KSE otthonában lépett pályára szerda délután. A mai meccsen Herczeg András inkább azoknak a játékosoknak adott lehetőséget, akik a bajnokságban kevesebb szerepet kaptak, a kispadra pedig több olyan labdarúgó is leült, aki a DVSC második csapatának tagja. 

Remekül kezdte a találkozót a Loki, az 5. percben Cikos tekerése a bal kapufáról pattant ki, majd egy percre rá Avdijaj közeli fejese csattant a lécen. A 15. percben már gólt is láthattak a szurkolók, Bényei szép cselek után lőtte ki a bal alsó sarkot. Mindössze egy perc elteltével megdupláztuk előnyünket, Nagy Kevin lapos beadását Avdijaj passzolta az üres kapuba. A 18. percben megszerezhettük volna a harmadik találatunkat is, de Bényei közeli lövését hárította a teskándi kapus. Több nagy lehetőséget is kidolgoztunk még a félidőben, Csősz fejesénél például az egyik hazai védő a kapu torkából fejelte ki a labdát, majd nem sokkal később Jovanovic szemet gyönyörködtető ollózását ütötte ki a jobb alsóból Vas. A Teskánd is eljutott a Loki kapujáig, de a 20 méteres szabadrúgást Kosicky könnyedén fogta.

A szünetben Csősz Richárd helyett Nikitscher Tamás állt be. A második félidőt is jól kezdte a Loki, a 49. percben Albion Avdijaj közeli lövésével megszerezte önmaga második, míg a DVSC harmadik találatát. Az 59. percben Nagy Kevint Bárány Donát váltotta. A 62. percben a frissen beállt Bárány lövését ütötte ki a jobb felsőből a hazai kapus. A második játékrész közepén sorban dolgoztuk ki a támadásokat, rövid időn belül Bárány és Kuti is betalálhatott volna. A 68. percben ismét cserélt vezetőedzőnk, Jovanovic helyett Zsóri Dániel érkezett. A 77. percben Avdijaj ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, aminek következtében büntetőt ítélt a játékvezető. A labda mögé a sértett állt, de nem tudta megszerezni a harmadik gólját, ugyanis a kapus hárította a jobb alsóba tartó lövést.

A Loki tehát Albion Avdijaj duplájával és Bényei Balázs góljával 3-0-s sikert aratott a Teskánd felett, így továbbjutott a Magyar Kupa 8. fordulójába.

Magyar Kupa, 7. forduló

Teskánd KSE – DVSC 0–3 (0-2)

Teskánd, 500 néző. Vezette: Barna (Kiss, Varga)

Teskánd: Vas – Major, Magyar, Bedő, Gulyás (Czömpöl, 86.) – Karvalics, Somogyi, (Czigány, 73.) Pergel B. – László (Kiss P., 55.), Pergel D., Balogh A.  DVSC: Kosicky – Bényei, Szatmári, Ujvárosi, Cikos – Damásdi, Jovanovic (Zsóri, 68.), Csősz (Nikitscher, 46.), Kuti – Avdijaj, Nagy K. (Bárány, 59.)

Gól: 0-1 Bényei (15.), 0-2 Avdijaj (16.), 0-3 Avdijaj (49.)

Sárga lap: Nikitscher (85.)