FŐOLDAL»HÍREK
»Balogh Norbert egyre közelebb a célhoz

Balogh Norbert egyre közelebb a célhoz

2014-03-20 11:50

A DVSC tehetséges támadójának nagy vágya, hogy a Loki első csapatában telt ház előtt futballozhasson.

Balogh Norbert a DVSC egyik nagy tehetsége, aki jelenleg kölcsönben fiókcsapatunkban, a Létavértesben játszik, ám ha töretlen marad a fejlődése, akkor a Loki-szurkolók hamarosan az első csapatban is láthatják. A most 18 éves, 194 centiméter magas csatár már az U19-es válogatottban is bemutatkozott, ahol jól teljesített. Mészöly Géza szövetségi edző nem titkolta: a tehetséges támadónak jó esélye van, hogy a júliusi Európa-bajnokságra készülő Eb-keretben helyet kapjon.

Szinte az ismeretlenségből robbantál be a köztudatba. Tizennyolc éves korod ellenére felnőtt bajnokságban futballozol, ráadásul az U19-es válogatottban, vagyis eggyel idősebbek között is remekül helytálltál.

- Először az U18-as válogatottba hívtak be, pályafutásom során először lehettem tagja korosztályos nemzeti csapatnak. Nemzetközi mérkőzést itt nem játszottam, csak az NB III-as Szekszárd elleni felkészülési találkozón állítottak be. Mészöly Géza, az U19-es válogatott szövetségi edzője ekkor figyelt fel rám. Később elmesélte nekem, hogy tetszett neki a játékom, és ott eldöntötte, megnézi, mire vagyok képes az eggyel idősebbek között. Az edzésmunkámmal elégedett volt, ezért rögtön, már az első finnek elleni meccsen berakott a kezdőbe.

Nem titkolta, hogy nagyon elégedett volt veled, és kijelentette, akár a végleges Eb-keretben is szerepelhet a neved…

- Pedig az első finnek elleni meccsen kicsit izgultam, de hál’ istennek elég jól ment a játék.  Mészöly Géza biztatott, hogy továbbra is ugyanilyen mentalitásban tegyem a dolgom, mert jó úton haladok, és úgy látja, bármikor számíthat rám. Büszke volt, és azt mondta, a válogatottnál van a helyem. Emlékszem, megköszöntem neki a lehetőséget, erre azt válaszolta: ő örül neki, hogy ott voltam.

Balogh Norbertet élete első nemzetközi meccsén képtelenek voltak
tartani a finn védők (fotó: mlsz.hu)

Jelenleg a DVSC fiókcsapatában, a Létavértesben szerepelsz, ahol szintén komoly célokért küzdhetsz, hiszen az NB II-es tagság elérése a cél.

- És erre meg is van az esélyünk. Várnak még ránk nehéz meccsek, de ha mindenki alázattal teszi a dolgát, akkor elérhetjük a célunkat. Azon leszek, hogy játékommal én is minél többet hozzátegyek a sikerhez.

A szurkolók mostanában kezdik megismerni a neved. Mit lehet még tudni rólad?

- Hajdúböszörményben születtem, ott is kezdtem el futballozni ötéves koromban. Rengeteg gyerek járt oda, és elég jó képzésben részesültem.  Egy idő után három évvel idősebbek között szerepeltem, pedig akkor még nagyon kicsi és vékony voltam, sokszor mondták is, hogy ezt a gyereket egyszer összetörik, de szerencsére erre nem került sor. Volt egy edzőmeccsünk a DUSE ellen, ami után Arany László edző hívott a csapatába. Jól sikerült a bemutatkozás, így maradtam, majd amikor a DVSC válogatót tartott az Oláh Gábor utcai műfüves pályán, én is részt vettem rajta, és megfeleltem. Ekkor a DVSC U16-os együtteséhez kerültem, majd a Loki több korosztályos csapatában futballozni. Az őszi szezonban még az U18-as keret tagja voltam, majd télen kerültem a Létavérteshez.

Az U18-ból hirtelen egy felnőtt bajnokságba csöppenni nem lehetett egyszerű. Érződik a különbség?

- Nem is kicsit. Példáként említhetném a legutóbbi, Ferencváros elleni mérkőzésünket. Az ellenfél csapatának horvát védőjével, Mateo Pavloviccsal találtam szembe magam. A Bundesligában is játszott korábban, és egy fejjel magasabb nálam, pedig én sem vagyok alacsony. Az első tizenöt percben rendes aprított, ráment párszor a bokámra, de igyekeztem felvenni a kesztyűt. Sokat kell még fejlődnöm, erősödnöm, és ebben segít, hogy itt futballozhatok.

- Milyen céljaid vannak?

- Nagyon jó lenne bajnokcsapat tagjának lenni, úgyhogy remélem, sikerül az élen végeznünk a Létával, majd szeretnék az Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott keretében lenni. Célom természetesen az, hogy idővel a DVSC felnőtt csapatában játsszak. Nagy vágyam, hogy a Loki színeiben telt ház előtt léphessek pályára a Nagyerdei Stadionban.
(NyD)


Aktuális hírek, események